excerpt-municipal-basic-administration iconUittreksel uit de basisregistratie personen aanvragen

Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

U kunt een uittreksel uit de basisregistratie personen direct online aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U krijgt het uittreksel dan thuisgestuurd. U kunt ook een afspraak maken om een uittreksel in het stadhuis aan te vragen.

Let op

Welk uittreksel heeft u nodig? Er is een uittreksel uit de basisregistratie personen (hoe u staat ingeschreven bij uw huidige gemeente) en een uittreksel van de burgerlijke stand (registraties van geboorte, huwelijk en overlijden).

Beschrijving

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres.

Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

Reist u met een kind onder de 18 jaar naar het buitenland? Vraag een uittreksel aan voor het reizen met minderjarigen. Hierop staan de gegevens van het kind en wie er gezag heeft. Dat kan handig zijn bij controle aan de grens. 

De BRP gaat terug tot 1 oktober 1994. Heeft u oudere gegevens nodig? Die vraagt u op bij de gemeente waar u toen woonde. 

Heeft u een schriftelijk bewijs van bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk nodig? Vraag dan een uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aan in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

Aanvragen

U kunt een uittreksel uit de basisregistratie personen direct online aanvragen. U moet hiervoor inloggen met uw DigiD. U krijgt het uittreksel dan na 3 werkdagen thuisgestuurd. Heeft u een uittreksel direct nodig? Vraag dan persoonlijk een uittreksel aan in het stadhuis. U krijgt het uittreksel dan direct mee.

Bij een aanvraag in het stadhuis heeft u nodig:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • U betaalt bij de aanvraag bij voorkeur met uw pinpas.

Kosten

Een uittreksel uit de Basisregistratie personen kost € 8,75.

(tarief 2023)

Wet en regelgeving

Meer informatie

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen