Bezoek Kampen

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met de gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Ontdek Kampen en het uitgestrekte buitengebied en laat je verrassen.

Evenementen

Regelmatig worden er in en rond Kampen evenementen georganiseerd die het bezoeken waard zijn. Bekijk voor meer informatie de evenementenkalender op visitkampen.nl/evenementenexterne-link-icoon.

Organiseert u zelf een evenement of activiteit? Kijk dan op de pagina Evenementen of u een vergunning nodig heeft.

Overnachten

De IJsseldelta ontdekt u niet in één dag. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er is een ruime keuze aan accommodaties. Wilt u in Kampen overnachten in een hotel of bed & breakfast? Bezoekt u Kampen met uw eigen boot of zoekt u een camping? Kijk voor de mogelijkheden om te overnachten op visitkampen.nl/plan-je-bezoek/overnachtenexterne-link-icoon.

Winkelen

Zin om te shoppen? Kampen heeft de langste winkelstraat van Nederland! Deze Oudestraat slingert door de sfeervolle en monumentale binnenstad en is een aaneenschakeling van exclusieve boetiekjes, trendy woonwinkels, hippe kledingshops en bijzondere speciaalzaken. In het midden van de winkelstraat ligt het gezellige horecaplein de Plantage met ieder weekend de zaterdagmarkt. Snuffel ook even bij de leuke winkeltjes in de Geerstraat, de Broederstraat, op de Botermarkt! Vrijdagavond is het koopavond. De winkels zijn dan tot 21.00 uur voor u geopend. Meer weten over het winkelaanbod? Kijk dan op visitkampen.nl/ontdek-kampen/winkelenexterne-link-icoon.

Markten

Iedere maandagochtend van 8.30 tot 12.30 is er in Kampen een gezellige warenmarkt op de Nieuwe Markt/Burgwal/Meeuwenweg. U kunt hier terecht voor onder andere groente, fruit, vis, kledingstoffen, kleding, schoenen, kruiden, brood en kaas.

Iedere zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur is er een levensmiddelenmarkt op de Nieuwe Markt in Kampen.

In IJsselmuiden kunt u iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.30 uur terecht op de algemene warenmarkt op het Markeresplein.