help-support iconStatushouders

Asielzoekers worden statushouders (of vergunningshouders) zodra ze een verblijfsvergunning krijgen. Ze gaan dan deel uitmaken van de Nederlandse samenleving.

Verblijfsvergunning

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland wilt blijven. Behalve als u de nationaliteit heeft van bepaalde Europese landen of Zwitserland. U vraagt een verblijfsvergunning aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Meer weten? Kijk dan op de pagina verblijfsvergunning aanvragen.

Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort

Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is voor mensen die in Nederland wonen, maar hier niet vandaan komen. U vraagt het paspoort persoonlijk aan in de gemeente waarin u woont. Meer weten of aanvragen? Kijk dan op de pagina vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen.

Inburgeren

Als u gaat inburgeren, leert u over het leven in Nederland. Ook leert u Nederlands. De gemeente helpt u hierbij. Lees meer over inburgeren op de pagina Inburgeren.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Mail dan naar ontheemden@kampen.nl. Tijdens kantooruren beantwoorden we uw vraag zo snel mogelijk.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen