Eenmalige trouwlocatie aanvragen

In de gemeente Kampen zijn 3 vaste trouwlocaties. Wilt u trouwen op een andere locatie? U kunt ons dan vragen om een locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen.

Aanvragen

Een eenmalige trouwlocatie moet u minimaal 6 weken voor uw huwelijk of partnerschap aanvragen. Soms brengen wij een bezoek aan de locatie om deze te beoordelen. U ontvangt binnen 2 weken een besluit.

Voorwaarden

Een eenmalige trouwlocatie moet minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft toestemming van de eigenaar of beheerder van de locatie.
  • De locatie moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn.
  • Op de locatie zijn toiletten, voldoende verlichting, een tafel en stoelen aanwezig.
  • Voor de trouwambtenaar is er een omkleedruimte.
  • Is de bijeenkomst in een voertuig of boot, dan mag het voertuig of de boot tijdens de bijeenkomst niet in beweging zijn.
  • Wilt u de bijeenkomst buiten houden? Bij slecht weer moet de bijeenkomst overdekt plaats kunnen vinden. Bijvoorbeeld in een tent of gebouw.

Kosten

Het voor de eerste keer laten aanwijzen van een eenmalige trouwlocatie kost € 124. Is een locatie eerder al aangewezen als eenmalige trouwlocatie, dan zijn de kosten € 51. De eventuele kosten voor het huren van de locatie betaalt u zelf.

Contact

Heeft u vragen over een eenmalige trouwlocatie? Of kunt u de eenmalige trouwlocatie niet online aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via burgerzaken@kampen.nl of via telefoonnummer 14 038 (keuze 3).