destination-plan iconTrouwlocaties

Trouwen in uw achtertuin, op de middenstip van uw favoriete voetbalclub, op een schip of een andere bijzondere locatie? Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan komt elke locatie binnen de gemeente Kampen in aanmerking als trouwlocatie.

In de gemeente Kampen zijn 3 vaste gemeentelijke trouwlocaties. Wilt u trouwen op een andere locatie, dan kunt u dit aanvragen.

Gemeentelijke trouwlocaties

Naast de algemene kosten voor huwelijk of partnerschapsregistratie wordt bij enkele locaties een extra huurtoeslag in rekening gebracht. De huurtoeslag voor de Broederpoort is € 100. Voor de Gouden Zaal in het Stedelijk Museum Kampen is dit van maandag tot en met vrijdag € 295 en op zaterdag € 395.

Zelf gekozen trouwlocatie

Wilt u op een door uzelf gekozen locatie trouwen? U moet dan een verzoek doen om de locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Dit doet u samen met de eigenaar of beheerder van de locatie. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden. Soms wordt de locatie ter plekke bekeken en beoordeeld. Daarna ontvangt u een beslissing.

U kunt een verzoek indienen met het aanvraagformulier vrije trouwlocatie. In het formulier staan ook de voorwaarden waaraan een locatie moet voldoen.

Huwelijk of partnerschapsregistratie melden

Weet u al zeker op welke dag en locatie u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? U kunt dit dan direct online aanvragen. Dit kan maximaal 1 jaar van tevoren en tot 2 weken voor het huwelijk of de partnerschapsregistratie plaatsvindt.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 14038 of via e-mail: burgerzaken@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen