Afvalpas voor ondergrondse afvalcontainers

Heeft u een afvalpas nodig? Dan vragen we u niet langs te komen maar de aanvraag per e-mail te doen. Dat kan bij kcc@kampen.nl. De aanvraag van een eerste afvalpas is gratis. Bent u uw afvalpas kwijt? Dan ontvangt u een rekening na de aanvraag van een nieuwe afvalpas.

Om een ondergrondse container te gebruiken, heeft u een afvalpas nodig. Elke keer dat u de afvalpas gebruikt en de containerklep opent, betaalt u hiervoor.

Meer informatie over het gebruik van de ondergrondse containers en de kosten leest u op de pagina Ondergrondse container.

Uw afvalpas heeft een uniek nummer. Bij verlies meldt u dit bij het Klant Contact Centrum via kcc@kampen.nl. Hier vraagt u een nieuwe afvalpas aan. Het aanvragen van een nieuwe afvalpas is niet gratis. Tegelijk geeft u het pasnummer van uw oude afvalpas door. Deze wordt dan direct geblokkeerd om misbruik te voorkomen.

De afvalpas is gekoppeld aan het adres en hoort bij de woning. Gaat u verhuizen? Lever de afvalpas dan in bij het stadhuis. De pas wordt dan geblokkeerd. Voor uw nieuwe woning moet u een nieuwe afvalpas aanvragen. Deze is twee werkdagen na ontvangst actief.

U krijgt alleen een afvalpas als u geregistreerd staat als inwoner van de gemeente Kampen. Dit controleren we als u een afvalpas aanvraagt.

U ontvangt uw eerste afvalpas gratis. Bent u de afvalpas verloren of is de afvalpas gestolen? De kosten voor een nieuwe pas zijn € 22,57 (tarief 2020).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via kcc@kampen.nl of via telefoonnummer 14 038. Ook storingen kunt u melden bij het Klant Contact Centrum.