Afvalpas voor ondergrondse afvalcontainers

Om een ondergrondse container te gebruiken, heeft u een afvalpas nodig. Elke keer dat u de afvalpas gebruikt en de containerklep opent, betaalt u hiervoor.

Op het tabblad 'Aanpak' leest u hoe u een nieuwe of vervangende afvalpas kunt aanvragen. Meer informatie over het gebruik van de ondergrondse containers en de kosten leest u op de pagina Ondergrondse container.

Nieuwe afvalpas aanvragen (na verhuizing)

Bent u verhuisd en wilt u een afvalpas voor het nieuwe adres? Dit kan nadat uw verhuizing is verwerkt. In de bevestigingsbrief die u van ons ontvangt staat hoe u de aanvraag kunt doen. Bij een verhuizing binnen de gemeente Kampen kan dat 1 werkdag na de verhuisdatum. Bij een verhuizing vanuit een andere gemeente kan dat 5 werkdagen na de verhuisdatum. De afvalpas is 2 werkdagen na ontvangst actief.

Oude afvalpas inleveren

De afvalpas is gekoppeld aan het adres en hoort bij de woning. Bent u verhuisd binnen de gemeente Kampen? Lever de oude afvalpas dan in bij het stadhuis. De pas wordt dan geblokkeerd.

Vervangende afvalpas aanvragen (bij vermissing)

Bent u de afvalpas kwijt of werkt deze door beschadiging niet meer? U kunt dan direct online een vervangende afvalpas aanvragen. Een vervangende afvalpas kost € 23,46 (tarief 2022). De kosten kunt u bij uw aanvraag betalen via iDEAL.

Na de aanvraag wordt uw oude pas geblokkeerd. De oude pas is dan niet meer te gebruiken. U ontvangt geen geld terug als u de oude pas terugvindt.

Vervangende afvalpas aanvragen

U ontvangt uw eerste afvalpas gratis. Bent u de afvalpas kwijt? Een vervangende afvalpas kost € 23,46 (tarief 2022). De kosten kunt u bij uw online aanvraag betalen via iDEAL.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via kcc@kampen.nl of via telefoonnummer 14 038. Ook storingen kunt u melden bij het Klant Contact Centrum.