Afvalpas voor ondergrondse afvalcontainers

Om een ondergrondse container te gebruiken, heeft u een afvalpas nodig. Elke keer dat u de afvalpas gebruikt en de containerklep opent, betaalt u hiervoor.

Meer informatie over het gebruik van de ondergrondse containers en de kosten leest u op de pagina Ondergrondse container.

U krijgt alleen een afvalpas als u geregistreerd staat als inwoner van de gemeente Kampen. Dit controleren we als u een afvalpas ophaalt bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis.

Uw afvalpas heeft een uniek nummer. Bij verlies meldt u zich bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis. Hier vraagt u een nieuwe afvalpas aan. Voor het aanvragen van een nieuwe pas moet u zich identificeren. Vergeet dus niet uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs mee te nemen. Het aanvragen van een nieuwe afvalpas is niet gratis. Tegelijk geeft u het pasnummer van uw oude afvalpas door. Deze wordt dan direct geblokkeerd om misbruik te voorkomen.

De afvalpas is gekoppeld aan het adres en hoort bij de woning. Gaat u verhuizen? Lever de afvalpas dan in bij het stadhuis. De pas wordt dan geblokkeerd. Voor uw nieuwe woning ontvangt u een nieuwe afvalpas. Deze is na twee werkdagen actief.

U ontvangt uw eerste afvalpas gratis. Bent u de afvalpas verloren of is de afvalpas gestolen? De kosten voor een nieuwe pas zijn € 21,29 (tarief 2019).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038. Ook storingen kunt u melden bij het Klant Contact Centrum.