trash iconGroente-, fruit- en tuinafval

Beschrijving

Gft-afval mag u in de groene gft-container doen. Deze container legen wij 1 keer per 2 weken. Voor de inzameldagen kunt u de Afvalwijzer bekijken op www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzerapp.

Grof tuinafval

Iedere vrijdag halen wij op afspraak grof tuinafval op (zie Voorwaarden). U kunt een afspraak maken via het Klant Contact Centrum. Hiervoor brengen wij voorrijkosten in rekening.

Aanvragen

Bewoners van de binnenstad moeten de gft-container aanbieden in de volgende straten:

  • Burgwal
  • De la Sablonièrekade
  • Ebbingestraten
  • Vloeddijk
  • IJsselkade

Afspraak ophalen grof tuinafval

Wilt u een afspraak maken voor het ophalen van grof tuinafval? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: kcc@kampen.nl.

Voorwaarden

U kunt een gft-container aanvragen bij de gemeente. De container moet op uw eigen terrein kunnen staan en geen overlast veroorzaken voor omwonenden.

Grof tuinafval moet zoveel mogelijk in pakketten worden samengebonden van maximaal 2 meter lang. Per keer mag u 5 kubieke meter aanbieden. Het gaat om takken, struiken en kleine stammen. Bladeren en gras kunt u kwijt bij uw gft-afval. 

Zet uw grof tuinafval op een goed bereikbare plek aan de weg. Niet op eigen terrein of naast een auto of ander obstakel.

Kosten

Het legen van de gft-container is gratis. U kunt tuinafval ook gratis naar Recycling Kampen brengen. De gemeente kan grof tuinafval ook bij u ophalen. Voor het ophalen betaalt u € 46,96. (tarief 2024)