Stookontheffing

Beschrijving

Het verbranden van takkenhout, snoei- en rietafval is niet toegestaan. Alleen voor het verbranden van door plantenziekte aangetast takken- of snoeihout kunt u een ontheffing aanvragen als er geen andere mogelijkheid is.

Voor maximaal 1 (vastgesteld) paasvuur is ontheffing van het stookverbod mogelijk. Voor het organiseren van een paasvuur is ook een evenementenvergunning nodig. Meer informatie over het aanvragen van een evenementenvergunning staat op de pagina Een evenement organiserenexterne-link-icoon. Misschien heeft het paasvuur ook gevolgen voor de natuur. Dan kan het zijn dat u ook een omgevingsvergunning nodig heeft. Deze vraagt u aan bij de provincie Overijsselexterne-link-icoon.

Aanvragen

U vraagt de ontheffing aan bij de gemeente. Het aanvraagformulier kunt u opvragen via vergunningen@kampen.nl. Het ingevulde formulier stuurt u vervolgens naar info@kampen.nl.

Hoe lang gaat het duren?

De gemeente beslist binnen 8 weken op uw aanvraag.

Kosten

Het aanvragen van een stookontheffing voor een paasvuur of vreugdevuur kost € 70,75 (tarief 2024).

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op uw bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Contact

Heeft u vragen over een stookontheffing? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 14 038 (keuze 3) of via e-mail: vergunningen@kampen.nl.

Wet en regelgeving