Trouwlocaties

Weet u al zeker op welke dag en locatie u wilt trouwen of uw partnerschap wilt registeren? U kunt dit direct samen online aanvragen. Dit kan maximaal 1 jaar van tevoren en tot 2 weken voor het huwelijk of de partnerschapsregistratie plaatsvindt.

Huwelijk of partnerschap aanvragen

Trouwen in uw achtertuin, op de middenstip van uw favoriete voetbalclub, op een schip of een andere bijzondere locatie? Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan komt elke locatie binnen de gemeente Kampen in aanmerking als trouwlocatie.

Om op uw eigen gekozen locatie te kunnen trouwen moet u een verzoek indienen om deze locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Dit doet u samen met de eigenaar of beheerder van de locatie. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden, waarbij het mogelijk is dat de locatie ter plekke wordt bekeken en beoordeeld. Daarna ontvangt u een beslissing.

U kunt een verzoek indienen met het aanvraagformulier vrije trouwlocatie. In het formulier staan ook de voorwaarden waaraan een locatie moet voldoen.

PDFAanvraagformulier vrije trouwlocatie (pdf, 45kB)

De gemeente Kampen heeft ook drie gemeentelijke trouwlocaties. Voor deze locaties hoeft u geen apart verzoek in te dienen.

Vaste gemeentelijke trouwlocaties

Naast de algemene kosten voor huwelijk of partnerschapsregistratie wordt bij enkele locaties een extra huurtoeslag in rekening gebracht. De huurtoeslag voor de Broederpoort is € 100. Voor de Gouden Zaal in het Stedelijk Museum Kampen is dit van maandag tot en met vrijdag € 295 en op zaterdag € 395.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 14038 of via e-mail: burgerzaken@kampen.nl.