Vragen over jeugd en gezin

Veel inwoners kunnen zich prima zelf redden. Luk dit niet meer, dan zijn er vaak mensen in uw omgeving die u kunnen helpen. Heeft u deze mogelijkheid niet of heeft u extra ondersteuning nodig? U kunt uw hulpvraag dan melden bij de gemeente. Wij kijken dan welke ondersteuning er in uw situatie nodig is. U kunt hieronder uw hulpvraag melden. Dit kan direct online (met DigiD of eHerkenning) of via een aanvraagformulier (pdf, 178kB).

Hulpvraag melden (met DigiD)Hulpvraag melden (met eHerkenning)

Misschien heeft u vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Kampen (CJG Kampen) kunt u terecht met uw vragen en voor ondersteuning op het gebied van opgroeien, opvoeden en jeugdhulp. Niet alleen bij grote problemen, maar juist ook bij alledaagse twijfels of vragen kunt u bij het CJG terecht.

Bij CJG Kampen werken deskundige medewerkers. Zij hebben veel kennis over opgroeien en opvoeden. Het CJG werkt samen met organisaties die als het nodig is meer specialistische ondersteuning en jeugdhulp kunnen bieden.

Heeft u een vraag, dan gaat een medewerker van het CJG met u in gesprek. De medewerker geeft u informatie en eventueel advies. Samen kijken we wat u en uw kind nodig hebben en welke ondersteuning het beste aansluit bij uw vraag.

Tijdens het gesprek kijken we ook wat u zelf kunt doen en wie uit uw omgeving (zoals familie, vrienden of buren) daarbij kan helpen. Of misschien zijn er andere mogelijkheden voor ondersteuning in de gemeente.

Voor jeugdhulp aan kinderen tot 18 jaar hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen is gevestigd in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen. U kunt het CJG bereiken via telefoonnummer 14 038, spreek in 'Kampen' en kies voor optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar cjg@kampen.nl.