Vragen over jeugd en gezin

Veel inwoners kunnen zich prima zelf redden. Luk dit niet meer, dan zijn er vaak mensen in uw omgeving die u kunnen helpen. Heeft u deze mogelijkheid niet of heeft u extra ondersteuning nodig? U kunt uw hulpvraag dan melden bij de gemeente. Wij kijken dan welke ondersteuning er in uw situatie nodig is. U kunt hieronder uw hulpvraag melden. Dit kan direct online (met DigiD of eHerkenning) of via een aanvraagformulier (pdf, 178kB).

Hulpvraag melden (met DigiD)Hulpvraag melden (met eHerkenning)

Misschien heeft u vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bijvoorbeeld over ziektes of voeding. Of over problemen thuis. Misschien spijbelt uw kind vaak. Of is er veel ruzie. Het kan ook zijn dat uw kind depressief is. Of dat er verslavingsproblemen zijn.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) krijgt u uitleg, advies of hulp. Vaak willen mensen in uw omgeving ook helpen. Denk aan familieleden, vrienden en buren.

Misschien zijn er voorzieningen in de buurt die u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een opvoedcursus. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. Ook het consultatiebureau, de school of de huisarts kunnen u helpen bij het voorkomen of zo vroeg mogelijk verhelpen van problemen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor alle ouders en opvoeders die vragen hebben over de opvoeding, het opgroeien of de gezondheid van hun kind. Niet alleen bij grote problemen, maar juist ook bij alledaagse twijfels of vragen.

Voor jeugdhulp aan kinderen tot 18 jaar hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Per 1 september 2020 is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gevestigd in het stadhuis. U kunt het CJG bereiken via telefoonnummer 14038, spreek in 'Kampen' en kies voor optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar cjg@kampen.nl.

Kijk voor meer informatie over het CJG op www.cjgkampen.nl.