Wmo-vervoer

Op 1 januari 2017 is de provincie Overijssel gestopt met de Regiotaxi. Gemeenten moeten nu zelf het Wmo-vervoer organiseren. Dit betekent dat het opnieuw moet worden aanbesteed. Dit doet de gemeente Kampen samen met zeven andere gemeenten uit de regio. Het Wmo-vervoer wordt samen met het leerlingenvervoer en het vervoer voor jeugd (Jeugdwet) aanbesteed.

Begin 2018 is de nieuwe vervoerder bekend. Deze heeft tot 1 augustus 2018 de tijd om zich, in overleg met de gemeenten, voor te bereiden op de taak om per 1 augustus 2018 het vervoer uit te voeren. Tot die tijd verandert er niets en blijft de huidige vervoerder (Connexxion) de Wmo-pashouders rijden. Ook de spelregels voor het vervoer en de bereikbaarheid blijven gelijk. Dit geldt ook voor uw bijdrage in de kosten van de rit. Het centrale nummer voor het reserveren van ritten, het stellen van vragen en het indienen van klachten blijft hetzelfde: 0900-7897897.

Wmo-pashouders zijn per brief geïnformeerd. Begin 2018 is bekend wie het vervoer per 1 augustus 2018 zal verzorgen. Dan zullen Wmo-pashouders opnieuw worden geïnformeerd.

Vervoersservice Welzijn Kampen

Naast het Wmo-vervoer van de gemeente maken ook veel inwoners gebruik van de vervoersvoorziening van Welzijn Kampen. Deze vorm van vervoer kunt u zelf regelen. Deze mogelijkheid blijft gewoon bestaan. Zie voor meer informatie www.welzijnkampen.nl/welzijnswinkel/vervoersservice.

Veel gestelde vragen Wmo-vervoer

In de onderstaande pdf kunt u de antwoorden vinden op veel gestelde vragen over het Wmo-vervoer in de gemeente Kampen.

Veel gestelde vragen en antwoorden Wmo-vervoer Kampen (pdf, 24 kB)