Wmo-vervoer

Op 1 januari 2017 is de provincie Overijssel gestopt met de Regiotaxi. Gemeenten moeten nu zelf het Wmo-vervoer organiseren. Van 1 januari 2017 tot 1 augustus 2018 is ervoor gekozen om de huidige vervoerder (Connexxion) de Wmo-pashouders te blijven rijden.

Omdat gemeenten het Wmo-vervoer zelf moeten organiseren, heeft er een aanbesteding plaatsgevonden voor het Wmo-vervoer, leerlingenvervoer en vervoer voor jeugd. De Vier Gewesten (DVG) heeft de aanbesteding gewonnen en verzorgt vanaf 1 augustus 2018 onder andere het Wmo-vervoer.

Tot 1 augustus 2018 verandert er niets

Connexxion blijft tot 1 augustus 2018 de Wmo-pashouders rijden. Ook de spelregels voor het vervoer en de bereikbaarheid blijven gelijk. Dit geldt ook voor uw bijdrage in de kosten van de rit. Het centrale nummer voor het reserveren van ritten, het stellen van vragen en het indienen van klachten blijft hetzelfde: 0900-7897897.

Eventuele veranderingen vanaf 1 augustus 2018

Op 20 april 2018 zijn de Wmo-pashouders geinformeerd over de nieuwe vervoerder. Voor 1 augustus 2018 worden de Wmo-pashouders opnieuw via een brief geinformeerd over de eventuele veranderingen in het Wmo-vervoer.

Vervoersservice Welzijn Kampen

Naast het Wmo-vervoer van de gemeente maken veel inwoners ook gebruik van de vervoersservice van Welzijn Kampen. Deze vorm van vervoer blijft bestaan en kunt u zelf regelen. Meer informatie: www.welzijnkampen.nl/welzijnswinkel/vervoersservice.