Wmo-vervoer

Op 1 januari 2017 stopt de Provincie Overijssel met de Regiotaxi. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi als aanvulling op het openbaar vervoer, maar het wordt vooral gebruikt door mensen die vanwege een beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Deze mensen hebben een Wmo-pas waarmee ze tegen gereduceerd tarief met de Regiotaxi kunnen reizen.

Gemeenten nemen het Wmo-deel van de Regiotaxi over. Om de continuïteit van het vervoer voor deze groep mensen ook na 1 januari te garanderen, heeft de gemeente Kampen besloten om het contract met de huidige vervoerder Connexxion voorlopig voort te zetten. Hiermee verandert er dus niets voor de mensen met een Wmo-regiotaxipas. Zij zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd. Provincie Overijssel heeft de overige gebruikers geïnformeerd.

De spelregels voor het vervoer en de bereikbaarheid blijven gelijk. Dit geldt ook voor de bijdrage in de kosten van de rit. De huidige Wmo-vervoerspas blijft ook na 1 januari 2017 geldig. Wat verandert is dat er één centraal nummer komt voor het reserveren van ritten, voor het stellen van vragen over het indienen van klachten: 0900-7897897.

Begin januari start de gemeente Kampen met een aanbestedingstraject om vanaf november 2017 een nieuwe vervoerder te kunnen contracteren. Tot die tijd blijft Connexxion Wmo-vervoerder in de gemeente Kampen.

Vervoer door Stichting Welzijn in Kampen

De vervoersvoorziening van Stichting Welzijn in Kampen, bedoeld voor inwoners van 65 en ouder en voor mensen die door een beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, blijft in haar huidige vorm bestaan. Dit biedt inwoners de mogelijkheid om zelf hun vervoer te regelen.

Veel gestelde vragen Wmo-vervoer

In de onderstaande pdf kunt u de antwoorden vinden op veel gestelde vragen over het Wmo-vervoer in de gemeente Kampen.

Veel gestelde vragen en antwoorden Wmo-vervoer Kampen (pdf, 24 kB)