Wijkverbinders

Wijkverbinders vormen een schakel tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u een initiatief of idee heeft voor uw dorp, wijk of buurt. Maar ook als u iets signaleert waar u aandacht voor wilt of wanneer u een verbeterpunt ziet in uw omgeving. Wijkverbinders bieden een luisterend oor, denken met u mee en brengen mensen met elkaar in contact.Voor inwoners is het soms lastig om de weg te vinden naar de juiste persoon bij de gemeente. Doordat de wijkverbinders in dienst zijn van de gemeente kunnen ze u makkelijk de weg wijzen. Daarnaast weten zij wat er speelt in de wijken en kunnen zo snel verbindingen leggen.

Wijkverdeling wijkverbinders

Tamara Pietersz

Telefoon: 06-53341867
E-mail: t.pietersz@kampen.nl
Wijken: De Maten, Brunnepe, Hanzewijk, De Greente, Hagenbroek - Industriegebied, Het Onderdijks, Flevowijk

Heidi Nieuwenhuis-Bremer

Telefoon: 06-10100213
E-mail: wijkverbinderijsselmuiden@kampen.nl
Wijk: IJsselmuiden, Kampen Zuid, Bovenbroek, Reeve, Kampereiland, Grafhorst, Wilsum, Zalk, ’s-Heerenbroek, Mastenbroek.

Chantal van Ommen

Telefoon: 06-30655849
E-mail: c.vanommen@kampen.nl
Wijken: Binnenstad, Stationskwartier, Cellesbroek / Middenwetering, Kamperveen

Inloopspreekuren wijkverbinders

In een aantal wijken of dorpen is er maandelijks een inloopspreekuur. Altijd is de wijkverbinder aanwezig en soms ook de wijkagent en iemand van Welzijn Kampen.

Zalk

Locatie: Dorpshuis Zalk, Broeksteeg 42
Datum 2022: dinsdag 15 februari, 12 april, 14 juni, 1 september,
                      11 oktober, 8 december 2022

Tijd: 17:00 – 18:00 uur

Aanwezig: 2 bestuursleden Dorpsbelangen Zalk, wijkverbinder en wijkagent

 

IJsselmuiden

Locatie: buurthuis Het Lokaal, Erfgenamenstraat 1c

Dag en tijd: elke dinsdag van 09.30 – 11.30 uur

Aanwezig: twee teamleden Ff Buurt’n IJsselmuiden. Ff Buurt’n IJsselmuiden bestaat uit verschillende organisaties die werkzaam zijn in IJsselmuiden. 

 

Een betere buurt maken we samen!

Hondendrollen op de stoep, werkbusjes in de straat, foutparkeren, hardrijden… het zijn veel voorkomende ergernissen van bewoners in een straat. Helaas zijn het vaak de bewoners in de wijk zelf die voor overlast zorgen. Wij hebben daarom vier kaarten ontwikkeld waarmee bewoners elkaar op een ludieke, laagdrempelige manier kunnen aanspreken op gedrag.

Ansichtkaart met de tekst 'Parkeren is ook een vak!'     Ansichtkaart over hondenpoep met de tekst 'U trapt er zelf toch ook niet graag in?'     Ansichtkaart met de tekst 'Houdt u van uw uitzicht?'     Ansichtkaart met de tekst 'Hé Verstappen, kan het wat minder?'

We hopen dat we met humor, samen met bewoners, ervoor kunnen zorgen dat de overlast en de daarbij behorende irritaties minder worden. Een betere buurt maken we echt samen!
Dus stop een kaart onder die ruitenwisser, geef een kaart aan een hondenbezitter. Uiteraard voorzien van een aardige boodschap. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat ze overlast bezorgen, een kaart kan helpen om hen daarop te attenderen!

Ophalen kaarten

U kunt de (gratis) kaarten ophalen bij de receptie van het stadhuis of bij u in het wijkcentrum of dorpshuis. Ook kunt u contact opnemen met uw wijkverbinder.