Wijkverbinders

Wijkverbinders vormen een schakel tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u een initiatief of idee heeft voor uw dorp, wijk of buurt. Maar ook als u iets signaleert waar u aandacht voor wilt of wanneer u een verbeterpunt ziet in uw omgeving. Wijkverbinders bieden een luisterend oor, denken met u mee en brengen mensen met elkaar in contact.

Wijkverdeling

Chantal van Ommen

Binnenstad, Cellesbroek, Middenwetering, Stationskwartier, Kamperveen.

Cynthia Last

Brunnepe, De Greente, Hanzewijk.

Geke van Dorp

IJsselmuiden, Het Onderdijks, Reeve.

Tamara Pietersz

De Maten, Flevowijk, Hagenbroek, Industriegebied Kampen.

Heidi Nieuwenhuis

Bovenbroek, Zuid, Grafhorst, ’s-Heerenbroek, Kampereiland, Mastenbroek, Wilsum, Zalk.

Vraag een kerstboom aan voor jouw straat

Breng jouw straat in kerstsfeer! Gezellig samen met de buren de kerstboom versieren om elkaar beter te leren kennen. Tot 1 december 2023 kun je voor jouw straat een kerstboom met verlichting aanvragen om jouw straat in gezellige kerstsfeer te brengen. Wees er snel bij, want het aantal kerstbomen is beperkt.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht.

Inloopspreekuur Wilsum

In Wilsum is er elk kwartaal een inloopspreekuur. Daarbij zijn enkele bestuursleden van Vereniging Dorpsbelangen Wilsum, de wijkagent en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: MFC De Toekomst, Quarles van Uffordweg 2
Datum 2023:  7 november
Tijd: 17.00 - 18.00 uur

Inloopspreekuur Zalk

In Zalk is er tweemaandelijks een inloopspreekuur. Daarbij zijn 2 bestuursleden van Vereniging Dorpsbelangen Zalk, de wijkagent en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: MFD ‘An de Steege’, Broeksteeg 42
Datum 2023:  21 november
Tijd: 17.00 - 18.00 uur

Inloopspreekuur Brunnepe

In Brunnepe is er een wekelijks inloopspreekuur (m.u.v. de schoolvakanties).
Het kernteam die werkt aan de uitvoering van de wijkvisie is aanwezig: de wijkverbinder, de programmamanager en de omgevingsmanager. 

Locatie: Wijkcentrum Reyersdam, Reijersdijk 2
Datum: elke woensdag
Tijd: 10:00-12:00 uur

Initiatief of idee 

Graag ondersteunen de wijkverbinders u bij uw initiatief of idee voor uw straat, wijk of dorp die bijdragen aan het leef- en woongenot, maar ook uw omgeving socialer en toekomstbestendig maken. Wilt u een initiatief of idee aanmelden of inspiratie opdoen dan bent u bij de wijkverbinders aan het goede adres. U kunt de wijkverbinder per e-mail op wijkverbinders@kampen.nl bereiken of via het aanmeldformulier initiatieven en ideeën.

Een betere buurt maken we samen!

Hondendrollen op de stoep, werkbusjes in de straat, foutparkeren, hardrijden… Het zijn veel voorkomende ergernissen van bewoners in een straat. Helaas zijn het vaak de bewoners in de wijk zelf die voor overlast zorgen. Wij hebben daarom 4 kaarten ontwikkeld waarmee bewoners elkaar op een ludieke, laagdrempelige manier kunnen aanspreken op gedrag.

We hopen dat we met humor, samen met bewoners, kunnen zorgen dat de overlast en de daarbij behorende irritaties minder worden. Een betere buurt maken we echt samen!

Dus stop een kaart onder die ruitenwisser of geef een kaart aan een hondenbezitter. Natuurlijk voorzien van een aardige boodschap. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat ze overlast bezorgen. Een kaart kan helpen om hen daarop te attenderen!

Ophalen kaarten

U kunt de kaarten gratis ophalen bij de receptie in het stadhuis of bij u in het wijkcentrum of dorpshuis. Ook kunt u contact opnemen met uw wijkverbinder.

Hondenpoepvrij

Overlast van hondenpoep staat met stip op nummer 1 in heel Nederland, dus ook in de gemeente Kampen. De wijkverbinders horen regelmatig dat er in een wijk veel overlast wordt ervaren van hondenpoep.

U kunt nu bij ernstige overlast voor een tijdelijke periode een bord met de tekst ‘graag hondenpoep opruimen’ aanvragen bij de wijkverbinder. Voorwaarde daarbij is dat er vanuit de buurt en de gemeente een gezamenlijke brief in de buurt wordt verstuurd om hondenbezitters te wijzen op de regels en het gedrag. U vindt de contactgegevens van de wijkverbinders bovenaan deze pagina.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen