Wijkverbinders

Wijkverbinders vormen een schakel tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u een initiatief of idee heeft voor uw dorp, wijk of buurt. Maar ook als u iets signaleert waar u aandacht voor wilt of wanneer u een verbeterpunt ziet in uw omgeving. Wijkverbinders bieden een luisterend oor, denken met u mee en brengen mensen met elkaar in contact.

Wijkverdeling

Chantal van Ommen

Binnenstad, Zuid/Bovenbroek, 's Heerenbroek, Kampereiland, Mastenbroek, Kamperveen

Cynthia Last

Brunnepe (incl. Oranjewijk), De Greente, Hanzewijk, Cellesbroek/Middenwetering, Hagenbroek

Geke van Dorp

De Maten, IJsselmuiden, Het Onderdijks, Reeve, Stationskwartier

Heidi Nieuwenhuis

Flevowijk, Grafhorst, Wilsum, Zalk

Inloopspreekuren

Inloopspreekuur IJsselmuiden

In IJsselmuiden is er een aantal keer per jaar een inloopspreekuur. Daarbij zijn de welzijnswerker, de wijkagent en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: Markt Markeresplein, 14:00 - 16:00 uur
Vrijdag 8 maart 2024

Inloopspreekuur Wilsum

In Wilsum is er een aantal keer per jaar een inloopspreekuur. Daarbij zijn enkele bestuursleden van Vereniging Dorpsbelangen Wilsum, de wijkagent en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: MFC De Toekomst, Quarles van Uffordweg 2, tijd: 17.00 - 18.00 uur

  • dinsdag 16 april 2024
  • dinsdag 11 juni 2024
  • dinsdag 15 oktober 2024
  • dinsdag 10 december 2024

Inloopspreekuur Zalk

In Zalk is er een aantal keer per jaar een inloopspreekuur. Daarbij zijn 2 bestuursleden van Vereniging Dorpsbelangen Zalk, de wijkagent en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: MFD ‘An de Steege’, Broeksteeg 42, tijd: 17.00 - 18.00 uur

  • dinsdag 12 maart 2024
  • dinsdag 21 mei 2024
  • dinsdag 16 juli 2024
  • dinsdag 17 september 2024
  • dinsdag 19 november 2024

Inloopspreekuur Flevowijk

In de Flevowijk is er vanaf 23 mei 2024 elke eerste en derde donderdag van de maand een inloopspreekuur. Daarbij zijn de wijkagent, de welzijnswerker en de wijkverbinder aanwezig.

Locatie: De Buren, Van Brederodestraat 1A Kampen (achterzijde Open Hof), tijd: 17.00 - 18.00 uur

Initiatief of idee 

Graag ondersteunen de wijkverbinders u bij uw initiatief of idee voor uw straat, wijk of dorp die bijdragen aan het leef- en woongenot, maar ook uw omgeving socialer en toekomstbestendig maken. Wilt u een initiatief of idee aanmelden of inspiratie opdoen dan bent u bij de wijkverbinders aan het goede adres. U kunt de wijkverbinder per e-mail op wijkverbinders@kampen.nl bereiken of via het aanmeldformulier initiatieven en ideeën.

Een betere buurt maken we samen!

Hondendrollen op de stoep, werkbusjes in de straat, foutparkeren, hardrijden… Het zijn veel voorkomende ergernissen van bewoners in een straat. Helaas zijn het vaak de bewoners in de wijk zelf die voor overlast zorgen. Wij hebben daarom 4 kaarten ontwikkeld waarmee bewoners elkaar op een ludieke, laagdrempelige manier kunnen aanspreken op gedrag.

We hopen dat we met humor, samen met bewoners, kunnen zorgen dat de overlast en de daarbij behorende irritaties minder worden. Een betere buurt maken we echt samen!

Dus stop een kaart onder die ruitenwisser of geef een kaart aan een hondenbezitter. Natuurlijk voorzien van een aardige boodschap. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat ze overlast bezorgen. Een kaart kan helpen om hen daarop te attenderen!

Ophalen kaarten

U kunt de kaarten gratis ophalen bij de receptie in het stadhuis of bij u in het wijkcentrum of dorpshuis. Ook kunt u contact opnemen met uw wijkverbinder.

Hondenpoepvrij

Overlast van hondenpoep staat met stip op nummer 1 in heel Nederland, dus ook in de gemeente Kampen. De wijkverbinders horen regelmatig dat er in een wijk veel overlast wordt ervaren van hondenpoep.

U kunt nu bij ernstige overlast voor een tijdelijke periode een bord met de tekst ‘graag hondenpoep opruimen’ aanvragen bij de wijkverbinder. Voorwaarde daarbij is dat er vanuit de buurt en de gemeente een gezamenlijke brief in de buurt wordt verstuurd om hondenbezitters te wijzen op de regels en het gedrag. U vindt de contactgegevens van de wijkverbinders bovenaan deze pagina.