Wespen

Wespen bestuiven bloemen en eten veel vliegen, muggen en larven. In augustus en september, als er nog maar weinig larven zijn, gaan ze hun nest uit op zoek naar voedsel.

Op deze pagina leest u meer informatie over wespen en wat u kunt doen bij overlast.

Hoe voorkom je overlast door wespen?

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Overlast van wespen voorkomen

U kunt wespen weren door horren voor de ramen te plaatsen en geen zoetigheid buiten te laten liggen. Sluit uw afvalcontainers en maak openingen in de muur dicht. Kijk uit met drinken uit blikjes en flesjes. Met een rietje is dat veel veiliger.

Het bestrijden van wespen heeft alleen zin als er ernstige overlast of gevaar is. Bijvoorbeeld als er een nest dichtbij een huis zit. Maak nooit de opening van een wespennest dicht. Wespen maken dan een nieuwe uitgang, en dat kan in uw huis zijn.

Bel voor advies of bestrijding

Bij overlast van wespen kunt u contact opnemen met de gemeente. Onze deskundige geeft advies en kan het nest eventueel behandelen. Hij doet dit op een veilige en milieuvriendelijke manier. Bestrijdingsmiddelen worden alleen ingezet als er echt een onveilige situatie is.

Heeft u als particulier overlast van ongedierte? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Eén van onze medewerkers komt bij u thuis kijken en geeft advies. Het bestrijden van wespen kost € 53,40 (kosten per half uur). Maximaal drie bezoeken door onze experts en bestrijdingsmiddelen zijn hierbij inbegrepen.