Veilig buitengebied

Om de veiligheid in het buitengebied te verbeteren zoeken wij de samenwerking met inwoners, ondernemers, politie, brandweer en natuurbeschermingsorganisaties. Hierbij zetten wij de speciale aanpak ‘Veilig Buitengebied’ in. Samen met de andere gemeenten in IJsselland gaan we de komende periode aan de slag met het project Veilig Buitengebied.

Boeren en ondernemers in het buitengebied worden benaderd om hun schuren beschikbaar te stellen voor ondermijnende activiteiten, zoals hennepkweek of een drugslab.

U moet sterk in uw schoenen staan om ‘nee’ te zeggen deze aanbiedingen. Vaak bieden criminelen huurbedragen van vele honderden of duizenden euro’s voor schuren en stallen die leegstaan. Boerenbedrijven en tuinders krijgen te maken met diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines op het erf. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. Het buitengebied is ook in trek als het gaat om dumping van chemisch- en drugsafval.

Waarom het project Veilig Buitengebied?

Het doel van het project Veilig Buitengebied is om beter zicht te krijgen onveilige situaties en (ondermijnende) criminaliteit in het buitengebied. Bewustwording van inwoners en ondernemers in het buitengebied en het bevorderen van weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit staat voorop.

Meer informatie over het project Veilig Buitengebied

Meld verdachte situaties

Ziet u verdachte situaties, vreemde mensen die zo maar een erf oplopen, aarzel dan niet en meld dit. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (of bij spoed 112). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad anoniem, telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nlexterne-link-icoon.