Subsidie regenton

Met een regenton kunt u regenwater opvangen. Dit vermindert het gebruik van kraanwater en helpt tegen wateroverlast en droogte. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor inwoners die een regenton aanschaffen.

Beschrijving

Het klimaat verandert en dat heeft effect op onze omgeving en onze gezondheid. Dit kan wateroverlast, droogte en warmteoverlast veroorzaken. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor maatregelen om dit tegen te gaan. We noemen dit klimaatadaptatie.

Een maatregel die inwoners kunnen nemen is het aanschaffen en aansluiten van een regenton. Het opgevangen regenwater kunt u gebruiken om uw tuin te besproeien. Hierdoor hoeft u minder kostbaar kraanwater te gebruiken.

U kunt voor maximaal 2 regentonnen subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag is maximaal € 50 per regenton.

De subsidie voor de aanschaf van een regenton is onderdeel van de subsidieregeling klimaatadaptatie. Voor de subsidieregeling klimaatadaptatie is in totaal € 100.000 per jaar beschikbaar. Het subsidieplafond per soort maatregel is € 30.000.

Aanvragen

U kunt de subsidie online aanvragen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Kunt u de subsidie niet online aanvragen? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Bijlagen

Voeg bij uw aanvraag de volgende bijlagen toe:

  • factuur van de regenton
  • foto van de aangesloten regenton

Voorwaarden

De algemene voorwaarden staan op de pagina subsidies voor het klimaatexterne-link-icoon. De aanvullende voorwaarden voor de aanschaf van een regenton zijn:

  • De regenton moet op of na 1 januari zijn gekocht.
  • De regenton moet minimaal voor 2 jaar worden geplaatst.
  • Het dak waarvoor de regenton wordt gebruikt, is minimaal 5 vierkante meter groot (lengte x breedte van het dakvlak).
  • Op de foto van de geplaatste regenton moet duidelijk zichtbaar zijn dat de regenton is aangesloten op de regenpijp.

Hoe lang gaat het duren?

Het college neemt binnen 6 weken na ontvangst van de volledige aanvraag een beslissing. Deze termijn kan 1 keer met maximaal 4 weken worden verlengd.

Contact

Heeft u vragen over de subsidieregeling klimaatadaptatie? Of kunt u de subsidie niet online aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Wet en regelgeving