surcharges iconSubsidie regenton

Met een regenton kunt u regenwater opvangen. Dit vermindert het gebruik van kraanwater en helpt tegen wateroverlast en droogte. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor inwoners die een regenton aanschaffen.

Beschrijving

Het klimaat verandert en dat heeft effect op onze omgeving en onze gezondheid. Dit kan wateroverlast, droogte en warmteoverlast veroorzaken. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor maatregelen om dit tegen te gaan. We noemen dit klimaatadaptatie.

Een maatregel die inwoners kunnen nemen is het aanschaffen en gebruiken van een regenton. Het opgevangen regenwater kunt u gebruiken om uw tuin te besproeien. Hierdoor hoeft u minder kostbaar kraanwater te gebruiken.

U kunt voor 1 regenton subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag is maximaal € 50.

De subsidie voor de aanschaf van een regenton is onderdeel van de subsidieregeling klimaatadaptatie. Voor de subsidieregeling klimaatadaptatie is in totaal € 100.000 per jaar beschikbaar. Het subsidieplafond per soort maatregel is € 30.000.

Aanvragen

U kunt de subsidie online aanvragen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Kunt u de subsidie niet online aanvragen? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Bijlagen

Voeg bij uw aanvraag de volgende bijlagen toe:

  • factuur van de regenton
  • foto geplaatste regenton

Voorwaarden

De algemene voorwaarden staan op de pagina subsidies voor het klimaat. De aanvullende voorwaarden voor de aanschaf van een regenton zijn:

  • De regenton moet binnen de subsidieperiode zijn gekocht.
  • De regenton moet minimaal voor 2 jaar worden geplaatst.
  • Het dak waarvoor de regenton wordt gebruikt, is minimaal 5 vierkante meter groot (lengte x breedte van het dakvlak).
  • Op de foto van de geplaatste regenton moet duidelijk zichtbaar zijn dat de regenton is aangesloten op de regenpijp.

Hoe lang gaat het duren?

Het college neemt binnen 6 weken na ontvangst van de volledige aanvraag een beslissing. Deze termijn kan 1 keer met maximaal 4 weken worden verlengd.

Contact

Heeft u vragen over de subsidieregeling klimaatadaptatie? Of kunt u de subsidie niet online aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen