surcharges iconSubsidie groen dak

In de bebouwde omgeving wordt het soms erg warm. Mensen en dieren kunnen dan last krijgen van hittestress. Het vervangen van bestaande daken door groene daken zorgt voor een verkoelend effect. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor inwoners die een groen dak aanleggen.

Beschrijving

Het klimaat verandert en dat heeft effect op onze omgeving en onze gezondheid. Dit kan wateroverlast, droogte en warmteoverlast veroorzaken. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor maatregelen om dit tegen te gaan. We noemen dit klimaatadaptatie.

Een maatregel die inwoners kunnen nemen is het vervangen van een bestaand dak binnen de bebouwde kom door een groen dak. Dit werkt verkoelend in de omgeving en in de eigen woning. Tijdens warme periodes dragen groene daken bij aan het verminderen van hittestress. Ook heeft een groen dak voordelen op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en belevingswaarde.

Het subsidiebedrag per vierkante meter aangelegd groen dak is € 20. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is € 1.250.

De subsidie voor de aanleg van een groen dak is onderdeel van de subsidieregeling klimaatadaptatie. Voor de subsidieregeling klimaatadaptatie is in totaal € 100.000 per jaar beschikbaar. Het subsidieplafond per soort maatregel is € 30.000.

Aanvragen

U kunt de subsidie online aanvragen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Kunt u de subsidie niet online aanvragen? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Bijlagen

Voeg bij uw aanvraag een tekening, schets of plan toe waarop te zien is hoeveel vierkante meter groen dak u gaat aanleggen.

Voorwaarden

De algemene voorwaarden staan op de pagina subsidies voor het klimaat. De aanvullende voorwaarden voor de aanleg van een groen dak zijn:

  • Het dakoppervlak is minimaal 6 vierkante meter (lengte x breedte van het dakvlak).
  • Het groene dak krijgt minimaal 3 lagen: een wortelkerende laag, een substraatlaag en een vegetatielaag.
  • Het groene dak wordt aangelegd volgens de wettelijke bouwregels.
  • U mag het groene dak zelf aanleggen. U ontvangt dan subsidie voor de materiaalkosten. U kunt het aanleggen van een groen dak ook uitbesteden.
  • U moet de subsidie aanvragen voordat u de maatregelen uitvoert.

Hoe lang gaat het duren?

Het college neemt binnen 6 weken na ontvangst van de volledige aanvraag een beslissing. Deze termijn kan 1 keer met maximaal 4 weken worden verlengd.

Contact

Heeft u vragen over de subsidieregeling klimaatadaptatie? Of kunt u de subsidie niet online aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen