surcharges iconSubsidie bomen planten

Bomen zorgen voor verkoeling en zijn goed voor de biodiversiteit. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor inwoners die 1 of meer bomen in hun tuin planten.

Beschrijving

Het klimaat verandert en dat heeft effect op onze omgeving en onze gezondheid. Dit kan wateroverlast, droogte en warmteoverlast veroorzaken. De gemeente Kampen stelt subsidie beschikbaar voor maatregelen om dit tegen te gaan. We noemen dit klimaatadaptatie.

Een maatregel die inwoners kunnen nemen is het planten van 1 of meer bomen in hun tuin. Bomen nemen water op en via verdamping en door hun schaduw zorgen bomen voor verkoeling. Ook bevorderen bomen de biodiversiteit en trekken ze vogels en insecten aan.

Het subsidiebedrag is € 35 per nieuw aan te planten boom. Het maximale aantal bomen per aanvraag is 5.

De subsidie voor het planten van bomen is onderdeel van de subsidieregeling klimaatadaptatie. Voor de subsidieregeling klimaatadaptatie is in totaal € 100.000 per jaar beschikbaar. Het subsidieplafond per soort maatregel is € 30.000.

Aanvragen

U kunt de subsidie online aanvragen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Kunt u de subsidie niet online aanvragen? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Voorwaarden

De algemene voorwaarden staan op de pagina subsidies voor het klimaat. De aanvullende voorwaarden voor het planten van bomen zijn:

  • De nieuw aan te planten bomen hebben een minimale stamomtrek van 12 centimeter.
  • De grootte van de boom moet in verhouding staan tot de oppervlakte van de tuin:
    • kleine tuin (tot 50 m2): maximale boomhoogte 6 meter
    • middelgrote tuin (50 tot 200 m2): maximale boomhoogte 12 meter
    • grote tuin (meer dan 200 m2): geen maximale hoogte
  • U moet de subsidie aanvragen voordat u de maatregelen uitvoert.

Hoe lang gaat het duren?

Het college neemt binnen 6 weken na ontvangst van de volledige aanvraag een beslissing. Deze termijn kan 1 keer met maximaal 4 weken worden verlengd.

Contact

Heeft u vragen over de subsidieregeling klimaatadaptatie? Of kunt u de subsidie niet online aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: klimaatadaptatie@kampen.nl.

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen