default iconSteenmarters

Een steenmarter is ongeveer zo groot als een kat en weegt anderhalf tot twee kilo. Het is een beschermde diersoort en mag daarom niet verjaagd, gevangen of gedood worden.

Op deze pagina leest u meer informatie over steenmarters en wat u kunt doen bij overlast.

Hoe voorkom je overlast van steenmarters?

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Neem contact op!

De steenmarter komt in de gemeente Kampen niet veel voor, maar het kan toch zijn dat u last heeft van een steenmarterpaartje. Neem dan contact op met de gemeente. Onze deskundige komt langs en geeft u advies op maat.

Weringsmaatregelen

Zo kunnen kleine ingrepen voorkomen dat de steenmarters uw huis, schuur of auto binnengaan, bijvoorbeeld via ventilatieroosters of planten en bomen bij uw huis. Ook de voegen van de muren en het dak worden gecontroleerd en zo nodig afgesloten. Belangrijk is dat er geen achtergebleven dieren worden opgesloten. Het kan ook helpen om een eindje verderop een nest te maken met hout en takken waar de dieren wel met hun jongen terecht kunnen.

Alleen in het uiterste geval mag de gemeente een steenmarter vangen en verderop uitzetten.

Bel ons voor advies

Heeft u een vraag over steenmarters? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Onze deskundige denkt graag met u mee. Eén van onze medewerkers komt bij u thuis kijken en geeft advies.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen