Starterslening

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.

Beschrijving

U wilt voor het eerst een woning kopen, maar de woonlasten zijn te hoog voor uw inkomen? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een starterslening. Hiermee kunt u net wat extra lenen voor de aankoop van uw eerste woning. De rente staat 15 jaar vast. U krijgt de lening voor maximaal 30 jaar.

Hoe Koop Je Een Huis

Bekijk ook de aflevering van Hoe Koop Je Een Huisexterne-link-icoon. Daarin vertellen wethouder Jan Peter van der Sluis en beleidsmedewerker wonen René Penning over de mogelijkheden van een starterslening bij de gemeente Kampen.

Aanvragen

Zo vraagt u een Starterslening aan:

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen van een Starterslening zijn:

  • Het is uw eerste koopwoning.
  • Uw hypotheek valt onder de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).
  • De koopsom van de woning mag niet hoger zijn dan € 287.000.
  • De maximale hoogte van de starterslening bedraagt 20% van de koopsom met een maximum van € 30.000.
  • De starterslening mag niet worden gestapeld met andere koopinstrumenten en/of regelingen.

Let op: voordat u een toewijzing starterslening kunt aanvragen bij de SVn, moet u eerst een voorlopig koopcontract ondertekenen en e-mailen naar de gemeente. Dit kan via starterslening@kampen.nl.

Als u voldoet aan de voorwaarden ontvangt u vervolgens een toewijzing van de gemeente, waarna u de aanvraag kunt doen bij de SVn.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Daarmee laat u de gemeente weten waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dat binnen 6 weken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar uw aanvraag en neemt opnieuw een beslissing.

Bent u het daarna nog steeds niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u aan de rechtbank vragen of de gemeente een goede beslissing heeft genomen. Dat heet ‘in beroep gaan’.

Contact

De SVn verstrekt ook startersleningen namens andere gemeenten. De voorwaarden kunnen verschillen. Let er bij uw aanvraag op dat u de informatie over de gemeente Kampen opvraagt. Dat kan via www.svn.nlexterne-link-icoon.

Wilt u contact met de gemeente over de starterslening? Dat kan via telefoonnummer 14 038 of via het e-mailadres starterslening@kampen.nl.

Meer informatie