Starterslening

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.

Beschrijving

U wilt voor het eerst een woning kopen, maar de woonlasten zijn te hoog voor uw inkomen? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een starterslening. Hiermee kunt u net wat extra lenen voor de aankoop van uw eerste woning. De rente staat 15 jaar vast. U krijgt de lening voor maximaal 30 jaar.

Hoe Koop Je Een Huis

Bekijk ook de aflevering van Hoe Koop Je Een Huisexterne-link-icoon. Daarin vertellen wethouder Jan Peter van der Sluis en beleidsmedewerker wonen René Penning over de mogelijkheden van een starterslening bij de gemeente Kampen.

Aanvragen

Zo vraagt u een Starterslening aan:

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen van een Starterslening zijn:

  • Het is uw eerste koopwoning.
  • Uw hypotheek valt onder de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).
  • De koopsom van de woning mag niet hoger zijn dan € 287.000.
  • De maximale hoogte van de starterslening bedraagt 20% van de koopsom met een maximum van € 30.000.
  • De starterslening mag niet worden gestapeld met andere koopinstrumenten en/of regelingen.

Let op: voordat u een toewijzing starterslening kunt aanvragen bij de SVn, moet u eerst een voorlopig koopcontract ondertekenen en e-mailen naar de gemeente. Dit kan via starterslening@kampen.nl.

Als u voldoet aan de voorwaarden ontvangt u vervolgens een toewijzing van de gemeente, waarna u de aanvraag kunt doen bij de SVn.

Contact

De SVn verstrekt ook startersleningen namens andere gemeenten. De voorwaarden kunnen verschillen. Let er bij uw aanvraag op dat u de informatie over de gemeente Kampen opvraagt. Dat kan via www.svn.nlexterne-link-icoon.

Wilt u contact met de gemeente over de starterslening? Dat kan via telefoonnummer 14 038 of via het e-mailadres starterslening@kampen.nl.

Meer informatie