Samen voor alle kinderen

Wilt u uw kind van 0 tot 18 jaar laten meedoen aan activiteiten? En heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op een financiële bijdrage. U kunt een aanvraag doen via de website van Samen voor alle kinderen. Dit kan voor meerdere kinderen uit een gezin. De bijdrage is bijvoorbeeld voor sportlessen, zwemles, muzieklessen, verjaardag vieren of een dagje uit.

Voor jongeren van 18 tot 21 jaar is soms ook ondersteuning mogelijk. Zij kunnen bijvoorbeeld een Meedoenbon aanvragen om mee te doen aan sport of activiteiten. Voor jongeren met studiefinanciering kunt u geen Meedoenbonnen aanvragen. Kijk voor het aanvragen van extra ondersteuning op www.samenvoorallekinderen.nlexterne-link-icoon.

U vraagt de bijdrage aan op de website www.samenvoorallekinderen.nlexterne-link-icoon. Vraagt u een bijdrage voor sport of cultuur? Meldt u zich dan ook direct aan bij de aanbieder of vereniging. We proberen een aanvraag binnen 6 weken te beoordelen. U krijgt daarover via e-mail bericht.

Voor iedereen met een laag inkomen

De bijdrage is niet alleen voor mensen met een uitkering. Iedereen met een laag inkomen kan een bijdrage voor zijn of haar kind aanvragen. Ook als u als zzp-er zonder werk zit en tijdelijk een laag inkomen heeft. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, jeugdhulpverleners of huisartsen een aanvraag voor een kind doen.

Waarvoor kunt u een bijdrage krijgen?

Doet u een aanvraag dan kijken we altijd wat er voor uw kind nodig is. Hieronder staat in het kort waarvoor een bijdrage mogelijk is. De vereniging of leverancier die de activiteit regelt, krijgt de bijdrage uitbetaald. U ontvangt de bijdrage nooit zelf. Meer informatie en de voorwaarden leest u op www.samenvoorallekinderen.nlexterne-link-icoon.

School

De bijdrage voor school is bijvoorbeeld voor schoolspullen of een fiets. Per kind kunt u een bijdrage krijgen van €275 per schooljaar.  Gaat uw kind van groep 8 naar de middelbare school, dan is dat jaar een bijdrage mogelijk van €400. Per kind op het voortgezet onderwijs of het MBO kunt u een bijdrage krijgen van maximaal €400 per schooljaar. 

Sport

De bijdrage voor sport is bijvoorbeeld voor: contributie, wedstrijden, sportkampen, sportkleding en materiaal. Per kind kunt u een bijdrage krijgen van €300 per jaar. De bijdrage is voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Zwemles

Een bijdrage voor zwemles kan voor kinderen vanaf 6 jaar. U betaalt zelf €300 in maandelijkse termijnen. Uw kind haalt dan het A-diploma en B-diploma.

Cultuur

Een bijdrage voor cultuur is mogelijk voor elke vorm van cultuur, muziek of dans. Denk bijvoorbeeld aan: muziekles, zangles, scouting, fotografie of theater. Per kind kunt u een bijdrage krijgen van €525 per jaar. De bijdrage is voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Verjaardag

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kunt u een verjaardagsbox aanvragen. De box heeft een waarde van €35. In de box zit een cadeau, versiering, traktaties voor school en iets lekkers voor visite.

Andere activiteiten

Wij beoordelen iedere aanvraag en kijken wat uw kind nodig heeft. Er zijn bijvoorbeeld ook bijdragen mogelijk voor een dagje uit, kleding, een bril, inrichting van de slaapkamer, de kosten van de speel-o-theek of een typecursus.