Samen gaan we voor groen op 13 april

03 april 2024
nieuws

Een groene omgeving is voor iedereen het fijnst! Meer groen in straten en tuinen draagt bij aan verkoeling tijdens steeds hetere zomers en helpt bij het opvangen van overtollig regenwater bij piekbuien. Stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Ook als je een kleine tuin hebt of dol bent op je terrastuin, kun je jouw steentje bijdragen. Elke tegel telt. Op zaterdag 13 april gaan we samen voor meer groen!

Ruil je tegels voor een plant

Op zaterdag 13 april kun je op vier plekken in gemeente Kampen je tegels (max 10 per huishouden) ruilen voor een plant. Waar kun je ons vinden? 

  • 10.00 – 11.30 uur Markeresplein IJsselmuiden
  • 10.00- 11.30 uur Binnenstad: Stadskazerne/Van Heutszplein
  • 12.30 – 14.00 uur Brunnepe: Wijkcentrum Reijersdam
  • 12.30 – 14.00 uur Kampen Zuid: Speeltuin Okmastraat/Van der Mijlestraat 

De planten die we uitdelen zijn ‘waardplanten’.Waardplanten zijn niet alleen mooi, maar ook van onschatbare waarde voor insecten. Zonder deze planten kunnen zij niet overleven.

Breng gratis je tegels naar een container 

  • 13 april 10.00-14.00 uur: Gemeentewerf, Tasveld 19, IJsselmuiden
  • 13 april 10.00-14:00 uur: Wijkpost gemeente Kampen, Korteweg 1 Kampen

Kom naar de natuurmarkt 

  • 13 april 10.30- 16.00  kinderboerderij Cantecleer. 

Ontdek wat de Groene Loper Kampen voor jou kan betekenen en krijg praktische tips hoe je je buurt kunt vergroenen. Ook Natuurvereniging IJsseldelta, de Bijenvereniging, Kampen Schoon en Schone IJssel en gemeente Kampen staan voor je klaar om van alles te vertellen, te laten ervaren en te laten proeven. Hoor meer over welke vergroeningssubsidie jij in aanmerking komt! Ook ontvang je een zakje gratis Kampens bloemenzaad. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. 

Laat groene subsidies niet liggen

Door aanpassingen in en om huis, school of ander gebouw te doen heb je minder last van veranderingen in het klimaat zoals wateroverlast of hittestress. De gemeente Kampen stimuleert inwoners en maatschappelijke organisaties om in actie te komen. Voor 9 verschillende maatregelen is subsidie mogelijk, zoals de regenton, een boom planten, een groen dak of een verticale tuin. Lees hier meer:  Subsidies voor het klimaat

Wip mee om van Zwolle te winnen!

In hoog tempo tegels eruit, groen erin. Dat staat centraal bij het NK Tegelwippen dat loopt t/m 31 oktober. Samen met een recordaantal van meer dan 175 Nederlandse gemeenten doet ook Kampen mee. We hopen dat er massaal tegels verruild worden door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Kampen daagt Zwolle uit. Op www.nk-tegelwippen.nlexterne-link-icoon kun je invullen hoeveel tegels je eruit gehaald hebt. Zo hopen we te winnen van de blauwvingers.