safety-emergency iconRampen en incidenten

Informatie over een incident of ramp krijgt u snel via NL Alert, Burgernet of social media. Als de sirene gaat is er iets aan de hand. Volg dan de instructies van politie, brandweer, hulpdiensten en gemeente op via radio, televisie, teletekst of crisis.nl.

NL Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met een tekstbericht informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. In het bericht staat wat er aan de hand is. En wat u op dat moment het beste kunt doen. Wilt u zich aanmelden voor NL Alert? Ga dan naar www.nlalert.nl.

Burgernet

Via Burgernet kunt u samen met de politie en de gemeente werken aan de veiligheid in uw buurt. Alle deelnemers uit de buurt krijgen een e-mail, spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of een voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt bijvoorbeeld ingezet bij diefstal, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen. Wilt u ook deelnemer worden bij Burgernet? Meld u dan aan op www.burgernet.nl. U kunt ook gebruikmaken van de Burgernet-app. Deze app is gratis te downloaden via de Apple Store of via Google Play.

Social media

Tijdens een ramp of calamiteit maakt de gemeente Kampen ook gebruik van social media om nieuwsberichten te verspreiden. Volg ons daarom ook op Twitter en Facebook. Ook Politie Kampen en Veiligheidsregio IJsselland zijn op Twitter te vinden.

Als de sirene gaat

Elke eerste maandag van de maand test Nederland om 12.00 uur de sirenes. Gaat de sirene op een andere dag of tijdstip? Dan is er echt iets aan de hand. Doe dan het volgende:

  • Ga naar binnen
  • Sluit deuren en ramen (denk ook aan uw ventilatiesysteem)
  • Zet radio of tv aan. Stem af RTV Oost op 99.4 FM (ether) of TV Oost
  • Volg de instructies op

Wat u moet weten

Wilt u meer informatie over een ramp? En hoe u zich hierop kunt voorbereiden? Kijk op www.crisis.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier