Steenmarters

Een steenmarter is ongeveer zo groot als een kat en weegt anderhalf tot twee kilo. Het is een beschermde diersoort en mag daarom niet verjaagd, gevangen of gedood worden.

Op deze pagina leest u meer informatie over steenmarters en wat u kunt doen bij overlast.

Neem contact op!

De steenmarter komt in de gemeente Kampen niet veel voor, maar het kan toch zijn dat u last heeft van een steenmarterpaartje. Neem dan contact op met de gemeente. Onze deskundige komt langs en geeft u advies op maat.

Weringsmaatregelen

Zo kunnen kleine ingrepen voorkomen dat de steenmarters uw huis, schuur of auto binnengaan, bijvoorbeeld via ventilatieroosters of planten en bomen bij uw huis. Ook de voegen van de muren en het dak worden gecontroleerd en zo nodig afgesloten. Belangrijk is dat er geen achtergebleven dieren worden opgesloten. Het kan ook helpen om een eindje verderop een nest te maken met hout en takken waar de dieren wel met hun jongen terecht kunnen.

Alleen in het uiterste geval mag de gemeente een steenmarter vangen en verderop uitzetten.

Bel ons voor advies

Heeft u een vraag over steenmarters? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Onze deskundige denkt graag met u mee. Eén van onze medewerkers komt bij u thuis kijken en geeft advies.