permits iconParkeervergunning aanvragen als bewoner of bedrijf

In de binnenstad van Kampen moet u betaald parkeren. Woont of werkt u in dit gebied? Vraag dan via parkeervergunning.kampen.nl een parkeervergunning aan.

Beschrijving

Parkeervergunning wijzigen of beëindigen

Wilt u een parkeervergunning wijzigen of beëindigen? Ook dit kunt u regelen via parkeervergunning.kampen.nl. Bijvoorbeeld als u verhuist of uw auto verkoopt.

Parkeerontheffing (tijdelijk)

Moet u tijdelijk in de binnenstad werken? Of heeft u een service verlenend bedrijf? Kijk dan bij Parkeerontheffing (tijdelijk).

Aanvragen

Vraagt u voor het eerst een parkeervergunning aan? Via parkeervergunning.kampen.nl kunt u een parkeervergunning aanvragen. U kunt digitaal afrekenen. De vergunning is geldig als de betaling is verwerkt.

Parkeren voor bewoners

Als bewoner moet u voor uw aanvraag inloggen met DigiD. Heeft u nog geen DigiD? U kunt dit aanvragen via www.digid.nl. Staat het kentekenbewijs niet op uw naam? Upload bij de aanvraag dan het kentekenbewijs of de leaseovereenkomst.

De vergunning is maximaal één jaar geldig. Aan het eind van elk jaar ontvangt u automatisch bericht over het verlengen van uw parkeervergunning.

Parkeren voor bedrijven

Als bedrijf moet u voor uw aanvraag inloggen met eHerkenning. Heeft u nog geen eHerkenning? U kunt dit aanvragen via www.eherkenning.nl.

Geen DigiD of eHerkenning?

Kunt u geen gebruik maken van DigiD, eHerkenning of digitale betaling? U kunt de vergunning dan ook aanvragen in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen. Na uw betaling beschikt u dan direct over uw parkeervergunning.

Voorwaarden

De parkeervergunning is bijna in de hele binnenstad van Kampen geldig. Dit geldt normaal gesproken niet voor de Nieuwe Markt. U mag hier dan alleen betaald parkeren. Door de coronamaatregelen zijn verschillende parkeerplaatsen in de binnenstad tijdelijk vervallen. Om dit te compenseren is parkeren op de Nieuwe Markt voorlopig ook toegestaan met een parkeervergunning.

Bent u bewoner van de binnenstad, dan kunt u maximaal twee bewonersvergunningen aanvragen. Voor een bewonersparkeervergunning gelden de volgende voorwaarden:

  • u staat ingeschreven op het opgegeven adres
  • het gaat om een zelfstandige wooneenheid
  • de personenauto is niet hoger dan 2,40 meter en niet langer dan 6 meter
  • het kenteken staat op naam van de bewoner of de bewoner is een regelmatige bestuurder
  • de aanvrager heeft geen zakelijke parkeervergunning
  • kamerbewoners en pensiongasten krijgen geen vergunning

Heeft u parkeergelegenheid op eigen terrein, dan kunt u geen 1e parkeervergunning aanvragen. Het is dan wel mogelijk om een 2e parkeervergunning aan te vragen. Hiervoor betaalt u een hoger tarief.

Bij zakelijke parkeervergunningen wordt maximaal één parkeervergunning per geregistreerd adres verstrekt. Voor een zakelijke parkeervergunning gelden de volgende voorwaarden:

  • uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat de aanvrager op het opgegeven adres zijn beroep en bedrijf uitvoert
  • de aanvrager heeft geen bewonersparkeervergunning
  • kamerverhuurbedrijven krijgen geen vergunning

Kosten

Een parkeervergunning voor de binnenstad kost per jaar voor bewoners € 164,64, voor bedrijven in de binnenstad € 263,52 en voor een zorgverlenende / mantelzorgvergunning € 164,64. Een tweede parkeervergunning voor bewoners kost € 449,64 per jaar.

Heeft u een bedrijf en wilt u achteraf via een factuur betalen? De vergunning is dan pas geldig, nadat de betaling is verwerkt. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

(tarieven 2023)

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum in het stadhuis of via telefoonnummer 14038.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen