Collectieve zorgverzekering

U kunt elk jaar opnieuw uw eigen zorgverzekering kiezen. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zeg uw huidige zorgverzekering voor 1 januari op.

De collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis is bedoeld voor inwoners van de gemeente Kampen met een bijstandsuitkering of een laag inkomen. U krijgt dan korting op de aanvullende verzekering. Meer informatie over de collectieve verzekering via de gemeente leest u op www.zilverenkruis.nl.

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Een basisverzekering vergoedt kosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Een aanvullende verzekering vergoedt bepaalde kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. Meer informatie over zorgverzekeringen leest u op Rijksoverheid.nl.

U kiest zelf uw zorgverzekeraar. Voor een zorgverzekering betaalt u elke maand een bedrag. Dit heet premie. Heeft u een minimuminkomen? Maak gebruik van de collectieve zorgverzekering van de gemeente. U betaalt dan minder premie.

Heeft u ondersteuning nodig bij het zoeken van een zorgverzekering? Neem dan contact op met Financiën op Koers via:

Heeft u vragen over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis? Dan kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis.