Meedoenbon

Voor studerenden met recht op studiefinanciering kunt u geen Meedoenbonnen aanvragen.

Het is belangrijk dat iedereen kan sporten of mee kan doen aan activiteiten, ook als u een laag inkomen heeft. Dit is goed voor uzelf en voor de samenleving. Heeft u een laag inkomen? U kunt dan Meedoenbonnen aanvragen voor uzelf en voor elk van uw inwonende kinderen tot 18 jaar.

Om in aanmerking te komen voor de Meedoenbon mag uw vermogen niet hoger zijn dan € 12.450 voor gezinnen en alleenstaande ouders en € 6.225 voor alleenstaanden.

Met de Meedoenbon kunt u bijvoorbeeld de contributie van een vereniging of de kosten van een activiteit betalen. U ontvangt twee bonnen met een waarde van maximaal € 50 per persoon per kalenderjaar.

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Als u een Meedoenbon heeft ontvangen, dan is de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap op uw verzoek kosteloos.

Meedoenbonnen voor 2020 kunt u vóór 10 december 2020 aanvragen met het aanvraagformulier Meedoenbon. Wilt u weten waar u de Meedoenbonnen kunt inleveren? Kijk dan naar de lijst met deelnemende organisaties. U kunt het aanvraagformulier en de lijst met organisaties ook ophalen bij de balie Inkomen en zorg in het stadhuis.

Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden en de voorwaarden.