Meedoenbon

Voor kinderen tot 18 jaar kunt u een bijdrage aanvragen voor bijvoorbeeld sport, zwemles, muziekles of school via www.samenvoorallekinderen.nl. U kunt voor hen geen Meedoenbonnen aanvragen.

Het is belangrijk dat iedereen kan sporten of mee kan doen aan activiteiten, ook als u een laag inkomen heeft. Dit is goed voor uzelf en voor de samenleving. Heeft u een laag inkomen? U kunt dan Meedoenbonnen aanvragen voor uzelf en uw inwonende kinderen van 18 jaar en ouder.

Om in aanmerking te komen voor de Meedoenbon mag uw vermogen in 2022 niet hoger zijn dan € 13.010 voor gezinnen en alleenstaande ouders en € 6.505 voor alleenstaanden. Voor iemand met studiefinanciering kunt u geen Meedoenbonnen aanvragen.

Met de Meedoenbon kunt u bijvoorbeeld de contributie van een vereniging of de kosten van een activiteit betalen. U ontvangt per persoon 2 bonnen met een waarde van maximaal € 52,50 per persoon per kalenderjaar. Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd ontvangt u 3 bonnen.

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Als u een Meedoenbon heeft ontvangen, dan is de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap op uw verzoek kosteloos.

Meedoenbonnen kunt u aanvragen met het aanvraagformulier Meedoenbon. Wilt u weten waar u de Meedoenbonnen kunt inleveren? Kijk dan naar de lijst met deelnemende organisaties. U kunt het aanvraagformulier en de lijst met organisaties ook ophalen bij de balie Inkomen en zorg in het stadhuis.

Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden en de voorwaarden.