Meedoenbon

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sportieve of sociaal-culturele activiteiten, ook als u een laag inkomen heeft. Dit is goed voor uzelf en voor de samenleving.

Heeft u een inkomen tot 110% van het minimuminkomen? U kunt dan Meedoenbonnen aanvragen voor uzelf en voor elk van uw inwonende kinderen tot 18 jaar. Studerenden met recht op studiefinanciering vallen buiten de regeling.

Met de Meedoenbon kunt u bijvoorbeeld de contributie van een vereniging of de kosten van een activiteit betalen. U ontvangt twee bonnen - persoonlijk op naam - met een waarde van maximaal € 50 per persoon per kalenderjaar. De bonnen moeten ook in hetzelfde jaar ingeleverd worden.

Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Als u een Meedoenbon heeft ontvangen, dan is de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap op uw verzoek kosteloos.

Meedoenbonnen voor 2017 kunt u niet meer aanvragen. Meedoenbonnen voor 2018 kunt u vanaf 2 januari 2018 en vóór 10 december 2018 aanvragen met het aanvraagformulier Meedoenbon. Wilt u weten waar u de Meedoenbonnen kunt inleveren? Kijk dan naar de lijst met deelnemende organisaties. U kunt het aanvraagformulier en de lijst met organisaties ook ophalen bij de Meedoenbalie in het stadhuis.

Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden en de voorwaarden.