permits iconLoterij organiseren

Bij een loterij kopen deelnemers loten om prijzen te winnen. Voor het organiseren van een loterij is een vergunning nodig. Vraag de vergunning aan bij de gemeente of bij de Kansspelautoriteit.

Beschrijving

Bij een loterij kopen deelnemers loten. Ieder lot heeft een unieke cijfer- of lettercombinatie. Bij de trekking op locatie kunnen deelnemers prijzen winnen. De organisatie bepaalt willekeurig welke prijs op welk lot valt.

Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig.

Aanvragen

Zo vraagt u een vergunning aan voor het organiseren van een loterij:

Voorwaarden

De voorwaarden voor het organiseren van een loterij zijn onder andere:

  • De opbrengst is bestemd voor een goed doel.
  • Minstens 40% van de opbrengst gaat naar dat goede doel.
  • Uiterlijk 3 maanden na de trekking levert u een financieel verslag in bij de gemeente of bij de Kansspelautoriteit, afhankelijk van wie de vergunning verleende.

Hoe lang gaat het duren?

Vraagt u een vergunning aan bij de gemeente? De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Vraagt u een vergunning aan bij de Kansspelautoriteit? Na ontvangst van de aanvraag neemt de Kansspelautoriteit binnen 8 weken een besluit.

Kosten

Het aanvragen van een vergunning voor een loterij kost € 48,40.

(tarief 2024)

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Wet en regelgeving

Meer informatie