Jaarwisseling

Op deze informatie leest u alle informatie over de jaarwisseling. Legaal vuurwerk is toegestaan tijdens de jaarwisseling, maar gebruik het veilig en verstandig!

Melkbusschieten

In de gemeente Kampen is het melkbusschieten met carbid een aloude traditie die met trots in ere wordt gehouden. Om de jaarwisseling veilig en verantwoord te laten verlopen, gelden daarbij de volgende spelregels.

Melkbusschieten binnen de kom

Op 27, 28, 29 en 30 december tussen 19:00 en 21:00 uur mag op de Noordweg op drie aangewezen locaties met carbid worden geschoten. Daarnaast mag het melkbusschieten van 31 december 2023 vanaf 10.00 uur tot en met 1 januari 2024 tot 2.00 uur binnen de bebouwde kom van de gemeente Kampen. Dit mag alleen op die plekken die zijn aangewezen.

Melkbusschieten buiten de kom

Buiten de bebouwde kom heeft de gemeente geen plekken aangewezen voor carbid schieten. Melkbusschieten mag tussen 31 december 2023, 10:00 uur en 1 januari 2024, 02:00 uur op eigen terrein buiten de bebouwde kom. Het carbidschieten mag dus niet de weg of een openbare plaats plaatsvinden. Ook in het buitengebied geldt: schiet veilig!

Schiet veilig tijdens de jaarwisseling!

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Contactpersonen 

Voor een veilige jaarwisseling werken we samen met contactpersonen op de schietplekken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente Kampen. Meldt zich voor een locatie geen contactpersoon? Dan vervalt de aanwijzing van de locatie. Als dit het geval is, wordt een nieuwe lijst met aanwijsplekken gepubliceerd.

Wat doet een contactpersoon?

De contactpersonen zijn voor en tijdens de jaarwisseling het aanspreekpunt voor de aangewezen locatie en heeft in beeld wie de schutters zijn. Een contactpersoon kan een groepje mensen om zich heen verzamelen. Zij kunnen er samen voor zorgen dat het carbidschieten tijdens de jaarwisseling goed verloopt. Wat dat inhoudt en wat wij van de contactpersonen verwachten, bespreken we tijdens een informatieavond. De datum hiervoor wordt op een later moment bekend gemaakt. Tijdens deze avond bespreken we hoe we samen een veilige jaarwisseling kunnen organiseren. Alle aangemelde contactpersonen krijgen hiervoor een uitnodiging.

Bent u contactpersoon of wilt u dit zijn?

Op de pagina Spelregels voor een veilige en gezellige jaarwisseling meldt u zich aan.

Heeft u vragen, stuur dan een mailbericht naar jaarwisseling@kampen.nl. Heeft u van ons al een e-mail gehad omdat u zich eerder heeft aangemeld als contactpersoon? Dan hoeft u het aanmeldformulier niet in te vullen.

Vuurtonnen en vuurkorven

Tijdens de jaarwisseling kunnen in de openbare ruimte vuurtonnen en vuurkorven gebruikt worden. Dit jaar mag dat ook op een schietlocatie.  Als u een vuurkorf of vuurton wilt stoken in de openbare ruimte, moest u hiervan een melding doen. Het is alleen mogelijk om een vuurton of vuurkorf te plaatsen in de openbare ruimte als dit veilig kan. 

Op de pagina Spelregels voor een veilige en gezellige jaarwisseling kunt u een vuurton of vuurkorf aanmelden.

Partners

De gemeente Kampen, Stichting Schuttersgilde Kampen, WijZ Welzijn Kampen, de brandweer en de politie werken samen voor een goed verloop van de jaarwisseling.

Vragen?

Heeft u vragen over de jaarwisseling? Kijk dan op deze pagina of stel uw vraag via jaarwisseling@kampen.nl. Wij beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.

Overlast?

Overlast voor of tijdens de jaarwisseling? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Iets melden?

Wilt u een melding doen over de openbare ruimte? Ziet u bijvoorbeeld afval of schade? Geef uw melding dan door via de pagina www.kampen.nl/iets-meldenexterne-link-icoon.  Of bel 14 038.