work-return iconHulp bij werk zoeken

Lukt het u niet om werk te vinden? Misschien kunt u een cursus volgen of vrijwilligerswerk doen. Bespreek de mogelijkheden met de gemeente.

Beschrijving

Het is soms moeilijk om een baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat u al een tijd geen werk meer heeft. Het helpt dan om een cursus of training te volgen. Of u gaat vrijwilligerswerk doen. De gemeente kan u hierbij helpen.

Aanvragen

Zo kan de gemeente u helpen bij het vinden van werk:

  • Neem contact op met de gemeente
  • Met de gemeente bespreekt u:
    • welk werk of welke opleiding bij u past
    • of u een vergoeding voor een opleiding, cursus of training kunt krijgen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor boeken, examenkosten, reiskosten of de kosten van kinderopvang.
    • of u begeleiding kunt krijgen bij het solliciteren
    • of u vrijwilligerswerk kunt doen

Werkcafé

Het Werkcafé is een laagdrempelige plek waar werkzoekenden en mensen met vragen over werk gewoon binnen kunnen lopen. Het Werkcafé is een initiatief van de gemeente Kampen en Werkbedrijf Impact en zit aan de Gildestraat 1 in Kampen.

Het Werkcafé heeft reuring en gezelligheid. U kunt er een kop koffie krijgen en u wordt vlot geholpen. Of u nu advies voor je loopbaan nodig hebt, een sollicitatietraining, hulp wil bij de Nederlandse taal, of een vrijwilligers- of betaalde baan zoekt. Werken gaat over meer dan alleen een betaalde baan hebben. Om te kunnen werken moet u fit zijn en weten wat u kunt. Voor al dat soort zaken kunt u in het Werkcafé terecht. Ook zijn er computers waarmee u kunt solliciteren en e-learnings kunnen volgen. Bijvoorbeeld omdat u daar thuis de middelen of de rust niet voor heeft.

Om het Werkcafé heen zijn diverse maatschappelijk betrokken ondernemers gehuisvest. Zij huren én bedrijfsruimte én zetten mensen uit de brede doelgroep in. Daarnaast zijn ook het Werkgeverservicepunt (WSP) en uitzendbureaus actief. Al deze partijen versterken hiermee het concept om u vanaf dag één aan het werk te helpen.

De focus op werk betekent ook dat we vanuit het Werkcafé gaan samenwerken met diverse organisaties binnen het sociaal domein. Denk bijvoorbeeld aan alcohol & drugsverslaving, financiën op koers, armoedebestrijding en welzijn en zorg. Ook vanuit deze sociale basis wordt u verder geholpen in uw zoektocht naar zelfredzaamheid en betaald werk.

U vindt het Werkcafé hier:

Werkcafé

Gildestraat 1, Kampen

werkcafe@kampen.nl

Kosten

Soms moet u kosten eerst zelf betalen. Bewaar de rekeningen en bonnetjes. Die moet u kunnen laten zien voordat u uw geld terug krijgt.

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen