Hulp bij schulden

De gemeente kan u helpen bij schulden. Of als u rekeningen niet meer kunt betalen. Meldt u zo vroeg mogelijk. U voorkomt dan dat uw problemen groter worden.

Beschrijving

Maakt u zich zorgen over geld? Heeft u betalingsachterstanden of schulden? Vraag de gemeente dan gratis om hulp of advies. Wij kijken samen met u naar een oplossing.

Voorkom dat u schulden krijgt of door schulden verder in de problemen raakt. Meldt u daarom zo vroeg mogelijk.

Voor praktische hulp kunt u ook terecht bij Financiën op Koersexterne-link-icoon. Zij kunnen helpen met uw belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen, het invullen van formulieren of begeleiding bij uw thuisadministratie. Ook als u geen gebruik maakt van de schuldhulpverlening van de gemeente, kunt u terecht bij Financiën op Koers.

Aanvragen

Voor hulp en advies bij geldzorgen werkt de gemeente Kampen samen met Budget Adviesbureau Deventer. De hulp ontvangt u in Kampen. U hoeft hiervoor niet naar Deventer.

U kunt uw vraag op de volgende manier melden:

  • in het stadhuis bij de balie Inkomen en zorg (van 9.00 tot 12.30 uur of op afspraak)
  • via telefoonnummer 0570-693535
  • via bad@deventer.nl (stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer en vraag)

Wij proberen binnen 2 werkdagen na de melding contact met u op te nemen.

Een medewerker van Budget Adviesbureau Deventer kijkt samen met u welke hulp in uw situatie nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om budgetadvies, een schuldregeling of budgetbeheer. U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van deze hulp.

Voorwaarden

Iedere inwoner van de gemeente Kampen kan zich melden voor een informatiegesprek. Het gesprek is gratis en verplicht u tot niets.

Wordt u na het informatiegesprek doorverwezen voor bijvoorbeeld budgetadvies, een schuldregeling of budgetbeheer? Voor deze ondersteuning gelden andere voorwaarden. Als u hiervoor in aanmerking komt, dan krijgt u daar informatie over.

Meer informatie