default iconGrafrechten verlengen, overschrijven of afstaan

Als een graf op uw naam staat, kunt u de grafrechten verlengen, overschrijven of afstaan. U dient uw verzoek hiervoor schriftelijk in bij de gemeente.

Beschrijving

U kunt een plek voor een eigen graf huren op een begraafplaats. Hiervoor betaalt u grafrechten. U heeft de grafrechten voor een vaste termijn.

Als u de grafrechten van een graf heeft, dan kunt u:

  • de grafrechten verlengen
  • de grafrechten overschrijven naar iemand anders
  • afstand doen van de grafrechten

Is de eigenaar van een graf overleden? Dan kunt u als familielid de grafrechten naar u laten overschrijven. Doet u dit niet, dan gaat het grafrecht terug naar de gemeente.

Aanvragen

U dient uw verzoek schriftelijk in.

U kunt hiervoor de onderstaande formulieren gebruiken.

Voorwaarden

U kunt alleen grafrechten verlengen, overschrijven of afstaan als u een particulier graf heeft. Dit heet ook wel een eigen graf of familiegraf. Heeft u een algemeen graf? Dan kan dit niet.

Kosten

De tarieven voor een graf of urnennis staan in de tarieventabel bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2023. Voor het grafonderhoud betaalt u jaarlijks € 84. U kunt de kosten van het grafonderhoud ook vooraf betalen. Bij een graf voor bepaalde tijd betaalt u € 84 per jaar voor de resterende grafrechttermijn. Bij een graf voor onbepaalde tijd betaalt u € 8.400.

(tarieven 2023)

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de begraafplaatsadministratie. Dit kan iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is 038 339 28 24. Het adres is Bovenbroeksweg 4 in Kampen. U kunt ook een e-mail sturen naar begraafplaatsadministratie@kampen.nl.

Begraafplaatsen online

Voor informatie over de graven op de verschillende begraafplaatsen in de gemeente Kampen kunt u terecht op www.grafzoeken.nl.

Wet en regelgeving

Formulieren

Meer informatie

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier