Gladheidsbestrijding

Wilt u meer informatie of een klacht indienen over gladheidsbestrijding? U kunt hiervoor terecht bij de gemeente.

Beschrijving

Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door te strooien met zout of sneeuw van de weg te schuiven met sneeuwschuivers.
De gemeente zorgt voor de gemeentelijke wegen. Dus niet voor bijvoorbeeld rijkswegen of provinciale wegen.

Waar strooien we?

Bij winterse omstandigheden is het niet mogelijk alle straten, pleinen, stoepen en paden in de gemeente te strooien. Daarom strooit de gemeente alleen hoofdwegen en doorgaande wegen met bijbehorende fietspaden.

Wilt u op de hoogte blijven van gladheid in de gemeente Kampen of wilt u weten wanneer wij gaan strooien? Volg dan de berichten van de gladheidsbestrijding op X (voorheen Twitter): https://twitter.com/gladheidkampenexterne-link-icoon.

Gratis strooizout

Inwoners kunnen gratis een emmer strooizout ophalen bij de gemeentewerf, Tasveld 19 in IJsselmuiden. U moet zelf een emmer meenemen. Het ophalen van strooizout is mogelijk op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 15.00 uur.

Aanvragen

Wilt u meer informatie over gladheidsbestrijding? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. Heeft u een klacht over gladheid op hoofdwegen en doorgaande wegen met bijbehorende fietspaden? U kunt dit aan ons doorgeven via meldingen.kampen.nlexterne-link-icoon.

Meer informatie