Collectieve zorgverzekering

De gemeente biedt een collectieve zorgverzekering aan. U kunt hier gebruik van maken als u een minimuminkomen heeft.

Let op

U kunt elk jaar opnieuw uw eigen zorgverzekering kiezen. Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zeg uw huidige zorgverzekering voor 1 januari op.

Beschrijving

De collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis is bedoeld voor inwoners van de gemeente Kampen met een bijstandsuitkering of een laag inkomen. U krijgt dan korting op de aanvullende verzekering. Meer informatie over de collectieve verzekering via de gemeente leest u op www.zilverenkruis.nl.externe-link-icoon

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Een basisverzekering vergoedt kosten van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Een aanvullende verzekering vergoedt bepaalde kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. Meer informatie over zorgverzekeringen leest u op Rijksoverheid.nlexterne-link-icoon.

U kiest zelf uw zorgverzekeraar. Voor een zorgverzekering betaalt u elke maand een bedrag. 

Financiën op Koers kan u helpen bij het uitzoeken van de (aanvullende) zorgverzekering die het beste past bij uw omstandigheden. 

Aanvragen

Heeft u ondersteuning nodig bij het zoeken van een zorgverzekering? Neem dan contact op met Financiën op Koers via:

Heeft u vragen over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis? Dan kunt u contact opnemen met Zilveren Kruisexterne-link-icoon of de balie Inkomen en zorg via:

Wet en regelgeving

Meer informatie