Bouwtekeningen opvragen

Wilt u bouwtekeningen inzien? Bouwtekeningen en constructieberekeningen van bestaande gebouwen kunt u online opvragen.

Bouwtekeningen tot en met 2001 vraagt u aan bij Stadsarchief Kampen. Bouwtekeningen vanaf 2002 vraagt u aan bij de gemeente.

Beschrijving

U kunt bouwtekeningen opvragen bij Stadsarchief Kampen of bij de gemeente. Bouwtekeningen tot en met 2001 zijn in beheer bij Stadsarchief Kampen. Bouwtekeningen vanaf 2002 zijn in beheer bij de gemeente Kampen. Heeft u tekeningen uit beide periodes nodig? Vraag de gegevens dan aan bij het stadsarchief en bij de gemeente.

Omgevingsplaninformatie

Het omgevingsplan (eerder bestemmingsplannen) van de gemeente Kampen kunt u digitaal inzien op het Omgevingsloketexterne-link-icoon bij 'Regels op de kaart'. Ook de voormalige bestemmingsplannen kunt u hier vinden. Eerder waren deze via ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar. De voormalige bestemmingsplannen worden over een periode van enkele jaren verhuisd naar het nieuwe omgevingsplan.

Aanvragen

U kunt een bouwtekening online opvragen. Binnen 10 werkdagen ontvangt u de gegevens.

Kosten

Vraagt u bouwtekeningen op dan betaalt u kosten voor het raadplegen van het archief. De kosten in 2024 zijn per kwartier of een deel daarvan € 24,00.

Als u bouwtekeningen aanvraagt bij Stadsarchief Kampen en bij de gemeente Kampen, dan ontvangt u van beide organisaties apart een factuur voor het betalen van de kosten.

Contact

Bouwtekeningen kunt u online opvragen. Wilt u meer informatie? Neem dan afhankelijk van het jaar waaruit de tekeningen dateren contact op met Stadsarchief Kampen of met de gemeente Kampen.

Bouwtekeningen tot en met 2001

Voor meer informatie over bouwtekeningen tot en met 2001 kunt u contact opnemen met Stadsarchief Kampen. Dit kan via het e-mailadres info@stadsarchiefkampen.nl of via telefoonnummer 038-3370770.

Bouwtekeningen vanaf 2002

Voor meer informatie over bouwtekeningen vanaf 2002 kunt u contact opnemen met de afdeling Fysieke leefomgeving van de gemeente Kampen. Het telefoonnummer is 14 038 (keuze 3).

Wet en regelgeving

Formulieren