trash iconAfvalcontainer aanvragen

Vraag een nieuwe afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. U kunt uw container ook omruilen voor een andere maat.

Het aanvragen of omruilen van een afvalcontainer kunt u eenvoudig online regelen. U heeft hier uw DigiD voor nodig. Let op: Bent u het afgelopen half jaar verhuisd, bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning of is uw container buiten uw schuld beschadigd? Doe de aanvraag dan niet online, maar bel het Klant Contact Centrum via 14 038.

Beschrijving

Als uw afvalcontainer kapot is of is verdwenen, dan kunt u een nieuwe aanvragen. U kunt uw container ook omruilen voor een kleinere of een grotere container.

Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Voor pmd-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) zijn alleen grote containers beschikbaar.

U kunt een container aanvragen of omruilen als u in de gemeente Kampen woont. Bent u net verhuisd? U ontvangt dan een bevestiging van uw verhuizing. Vanaf dat moment kunt u een container aanvragen of omruilen voor een ander formaat.

Aanvragen

Een nieuwe container kunt u online aanvragen en betalen. Wilt u een container omruilen? Ook dit kunt u online regelen. Wij kunnen de container bij u thuis brengen of omwisselen. Het is ook mogelijk om de container 2 werkdagen na uw aanvraag en betaling zelf om te ruilen bij de gemeentewerf, Tasveld 19 in IJsselmuiden. De kosten zijn dan lager. Dit is mogelijk tot 16.00 uur.

Heeft u vragen over uw aanvraag? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. Dit kan via telefoonnummer 14 038 of via e-mail: kcc@kampen.nl.

Kosten

De kosten voor afvalcontainers zijn:

  • omwisselen container bij uw huis: € 63,11
  • extra container: € 63,11 (maximaal 1 extra gft-container per huishouden)
  • zelf omwisselen/ophalen bij de gemeentewerf: € 17,99
  • omwisselen naar een ander formaat container direct na verhuizing: gratis

Voor de aanschaf van een container na vermissing zijn de kosten:

  • € 110,07 (180 of 240 liter)

Bij beschadiging of vermissing van een afvalcontainer buiten de ophaaldag (bijvoorbeeld door brand, vernieling of diefstal) zijn de kosten voor uw rekening.

(tarieven 2024)