environmental-street iconWegafsluiting

Beschrijving

Voor het afsluiten van een weg heeft u toestemming nodig van de wegbeheerder. In veel gevallen is dat de gemeente Kampen. Is bijvoorbeeld een afsluiting nodig voor een wedstrijd, een feest of in verband met bouwwerkzaamheden? U moet dit dan melden om toestemming te krijgen. De gemeente zorgt dan dat de hulpdiensten op de hoogte zijn van de wegafsluiting.

Voor het organiseren van bijvoorbeeld een feest of braderie is ook vaak een evenementenvergunning nodig. Informatie hierover vindt u bij 'Evenement organiseren'.

Aanvragen

Wilt u een weg in de binnenstad of een grote doorgaande weg afsluiten? U moet dit minimaal 2 weken van tevoren melden en een verkeersplan meesturen. Wilt u een andere weg afsluiten? U moet dit dan minimaal 3 werkdagen van tevoren melden.

Uw melding stuurt u via e-mail naar aanmelden_object_or@kampen.nl. U mag de weg pas afsluiten als u toestemming heeft.

Bij het afsluiten van de weg moet u voldoen aan de veiligheids- en verkeersvoorschriften CROW 96b. U moet zorgen voor afzettings- en veiligheidsmateriaal.

Kosten

Aan het afsluiten van wegen zijn kosten verbonden, zoals precario en eventueel kosten voor brengen en halen van hekken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen