Wegafsluiting

Beschrijving

Voor het afsluiten van een weg heeft u toestemming nodig van de wegbeheerder. In veel gevallen is dat de gemeente Kampen. Is bijvoorbeeld een afsluiting nodig voor een wedstrijd, een feest of in verband met bouwwerkzaamheden? U moet dit dan melden om toestemming te krijgen. De gemeente zorgt dan dat de hulpdiensten op de hoogte zijn van de wegafsluiting.

Voor het organiseren van bijvoorbeeld een feest of braderie is ook vaak een evenementenvergunning nodig. Informatie hierover vindt u bij 'Evenement organiseren'.

Aanvragen

Wilt u een weg in de binnenstad of een grote doorgaande weg afsluiten? U moet dit minimaal 2 weken van tevoren melden en een verkeersplan meesturen. Wilt u een andere weg afsluiten? U moet dit dan minimaal 3 werkdagen van tevoren melden.

Uw melding stuurt u via e-mail naar aanmelden_object_or@kampen.nl. U mag de weg pas afsluiten als u toestemming heeft.

Bij het afsluiten van de weg moet u voldoen aan de veiligheids- en verkeersvoorschriften CROW 96b. U moet zorgen voor afzettings- en veiligheidsmateriaal.

Kosten

Aan het afsluiten van wegen zijn kosten verbonden, zoals precario en eventueel kosten voor brengen en halen van hekken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038.