Veilig buitengebied

De gemeente Kampen werkt samen met de politie en andere partners aan een veilig buitengebied. Om ervoor te zorgen dat het er prettig wonen en werken blijft, hebben we ook uw hulp hard nodig. Als inwoner of ondernemer van het buitengebied komt u misschien wel eens een verdachte situatie tegen. Bijvoorbeeld verdachte contante betalingen, ongebruikelijke activiteiten in de avonduren of verdachte personen. Wij vernemen dit graag van u door de onderstaande enquête in te vullen.

Woont u in het buitengebied? Dan ontvangt u in september 2021 een uitnodiging om deze enquête in te vullen. Heeft u deze niet gehad, maar woont u wel in het buitengebied, dan kunt u de enquête ook invullen.

Ga naar de enquête

Uitkomsten enquête

De uitkomsten van de enquête worden gebruikt om criminaliteit in het buitengebied tegen te gaan en de leefbaarheid te behouden en, waar nodig, te verbeteren. U kunt de enquête anoniem invullen tot 15 oktober 2021. Door het invullen van de enquête krijgen we een beter beeld wat er speelt in het buitengebied. De uitkomsten van deze enquête worden gebruikt om criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid te behouden en, waar nodig, te verbeteren.

Meld verdachte situaties

Ziet u verdachte situaties, vreemde mensen die zo maar een erf oplopen, aarzel dan niet en meld dit. Dat kan bij de politie via teleefoonnummer 0900-8844 (of bij spoed 112). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad anoniem, telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.