Sonnenbergkwartier

Het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden is het terrein tussen de Oosterlandenweg, Kerkepad en Oosterholtseweg en de voorzieningen aan Laanzicht. Het plan is om hier appartementen, grondgebonden woningen en een kerk te realiseren.

Wat ging vooraf?

In 2012 kreeg IJsselmuiden het Kulturhus Sonnenburgh. Dit was de start van het uitbreiden van dit centraal in IJsselmuiden gelegen gebied. Denk aan woningen, een school, een bibliotheek, een gezondheidscentrum, ruimte voor Algemeen Sociaal Cultureel Werk en een kinderdagverblijf. In 2017/2018 kwamen er woningen aan de noordkant van de Oosterlandenweg (op de voormalige locatie van tuincentrum Koster). In oktober 2021 sloot de gemeente een koopovereenkomst af met de Hersteld Hervormde Gemeente. Zij wil in het Sonnenbergkwartier een kerk bouwen met 650 zitplaatsen. Na de sloop van de hallen van de voormalige manege in 2020 startte de gemeente samen met projectontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. en woningbouwcorporatie Beter Wonen met de gebiedsontwikkeling van het Sonnenbergkwartier.

Gebiedsontwikkeling Sonnenbergkwartier

Door het dorpse karakter is het Sonnenbergkwartier geschikt voor appartementen en grondgebonden woningen. Het is de bedoeling om hier 16 sociale huurappartementen, 27 koopappartementen en 4 twee-onder-een-kap woningen te bouwen. Ook staan er voldoende parkeerplaatsen in het plan. Verder is er aandacht voor zaken als een groene leefomgeving, veiligheid, bereikbaarheid en het goed opvangen en afvoeren van water. Binnen de gebiedsontwikkeling van het Sonnenbergkwartier houden we rekening met de bouw van een kerk voor en door de Hersteld Hervormde Gemeente.

Koopappartementen

In het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden worden door Loostad Vastgoedontwikkeling 27 koopappartementen gerealiseerd met de naam ‘Sonnenwijzer’. De 27 appartementen bestaan uit 3 verschillende types die in oppervlakte variëren van circa 73m2 tot 117m2. Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte, een eigen berging en eigen parkeerplaats op privéterrein.  De locatie van Sonnenwijzer is bijzonder door haar vrije uitzicht en centrale ligging in het dorp met alle voorzieningen op loopafstand. De koopsom van de verschillende appartementen zal variëren tussen de €325.000,- en €525.000,- vrij op naam (v.o.n.).  De woonlasten zijn aantrekkelijk dankzij de lage energielasten die bij nieuwbouw horen. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de verkoop van de appartementen? Ga dan naar www.sonnenwijzer.nlexterne-link-icoon en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Meer nieuws over de laatste stand van zaken rondom de voortgang en ontwikkelingen van het Sonnenbergkwartier leest u in de nieuwsbrief:

Nieuwsbrief juli 2024externe-link-icoon

Nieuwsbrief januari 2024externe-link-icoon

Nieuwsbrief april 2023externe-link-icoon