Hulp bij schulden

Heeft u geldproblemen, schulden of betalingsachterstanden? Voor hulp bij of advies over uw financiële situatie kunt u bij de gemeente Kampen terecht voor een gratis telefonisch advies. Dit noemen we een informatiegesprek.

Ook jongeren met geldproblemen kunnen bij de gemeente terecht. We helpen graag om problemen te voorkomen of op te lossen.

Gesprek aanvragen (met DigiD)Gesprek aanvragen (met eHerkenning)

Blijkt tijdens het informatiegesprek dat meer hulp nodig is om uw schulden op te lossen? U kunt dan begeleiding krijgen of worden doorverwezen. De gemeente beslist welke begeleiding u aangeboden krijgt. U bepaalt zelf of u daar gebruik van maakt. Het kan gaan om een budgetadvies, schuldregeling of budgetbeheer. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij uw administratie of het aanleren van financiële vaardigheden.

Voorkom dat u schulden krijgt of door schulden verder in de problemen raakt. Meld u daarom zo vroeg mogelijk!

Nadat u zich heeft gemeld neemt de gemeente telefonisch contact met u op. In het informatiegesprek kijken wij met u naar uw financiën en krijgt u advies. Wij vragen naar uw woonsituatie, uw inkomen en uw uitgaven, uw vermogen, of er schulden zijn en hoe uw administratie is.

De gemeente Kampen werkt samen met Financiën op Koers. Zij kunnen helpen met uw belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen, het invullen van een formulier of begeleiding bij uw thuisadministratie. Ook als u geen gebruik maakt van de schuldhulpverlening door de gemeente, kunt u daar terecht voor advies.

Voor het informatiegesprek kan elke inwoner van de gemeente Kampen zich aanmelden. Het gesprek is gratis en verplicht u tot niets. U kunt na het gesprek een overzicht van de adviezen thuisgestuurd krijgen.

Voor bijvoorbeeld budgetadvies, een schuldregeling of budgetbeheer gelden andere voorwaarden. Komt u hiervoor in aanmerking dan krijgt u daar informatie over.

Het informatiegesprek vindt binnen twee werkdagen na uw melding plaats. Over het eventuele vervolg krijgt u informatie in het informatiegesprek. Binnen een week na het gesprek ontvangt u een verslag van het gesprek.

Voor meer informatie over hulp bij schulden kunt u zich melden bij de balie Inkomen en zorg of via telefoonnummer 14 038.