Flevowijk

Samen verbeteren we de Flevowijk

Er gebeurt veel in de Flevowijk! De gemeente is samen met u de Flevowijk groener en gezonder aan het maken. Ook deltaWonen en WijZ Welzijn, Sportservice Kampen, IVN Natuureducatie, GGD IJsselland en Natuur voor Elkaar doen mee. Dit doen we met een wijkvisie gericht op hoe de wijk er in de toekomst uit komt te zien. Door nu al op verschillende manieren de wijk groen en gezond te maken. En door het aanpakken van de speelterreinen. Uw hulp is hierbij nodig!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de Flevowijk? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Dat kan door een e-mail te sturen naar: flevowijk@kampen.nl.

Nieuwsbrief juli 2024externe-link-icoon

Nieuwsbrief mei 2024externe-link-icoon

Nieuwsbrief maart 2024externe-link-icoon

De Flevowijk in de toekomst

Samen met woningcorporatie deltaWonen heeft de gemeente Kampen een toekomstvisie voor de Flevowijk geschreven. Deze visie is door de gemeenteraad vastgesteld. In de visie staan de wensen op het gebied van de kwaliteit van de woningen en de leefbaarheid, gezondheid en veiligheid in de wijk op een rij. We kijken hoe we de aanwezige kwaliteit kunnen behouden en hoe we zaken die u als bewoner als slechter ervaart kunnen verbeteren. Kortom, in de wijkvisie is omschreven hoe de Flevowijk er over 10 of 20 jaar uit moet zien.

De toekomstvisie kon niet zonder uw inbreng geschreven worden. Want u weet als geen ander wat er in de wijk verbeterd kan worden. Daarom zijn er wijkbijeenkomsten geweest en kon u via Swipocratie (een online peiling) uw mening geven.

Gezamenlijk wordt nu gewerkt aan de verdere uitvoering van de visie.
U leest de visie hier:

Pilotproject ‘Groene en gezonde Flevowijk’

In de Flevowijk loopt de pilot ‘Groene en gezonde Flevowijk’. Met deze pilot willen we groene plekken zo inrichten dat u als inwoner wordt uitgenodigd om te bewegen, te ontspannen, te spelen en elkaar te ontmoeten. Want dat is de kracht van een groene buurt. Belangrijk hierbij is dat de plekken en inrichting aansluiten op uw behoefte als wijkbewoner en dat u meedenkt over de uitvoering van de inrichting.

Er worden op dit moment verschillende projecten uitgevoerd:

  1. Pluktuin/voedselbosje/spelen met water tussen de scholen Het Meerrijk en de Willem van Oranjeschool
  2. Vergroenen omgeving van de Open Hof
  3. Een groen blokje om: voor iedereen die de wijk wil ontdekken op een groene manier
  4. Speelaanleidingen; natuurlijk spelen bij de speeltuin Wortmanstraat
  5. Groentebakken bij de Wortmanstraat
  6. Speeltuin bij de L. van Egmondstraat
  7. Natuurlijk spelen bij de Lelystraat

Deze projecten worden samen met de wijkbewoners uitgevoerd.  

tegelwippen rondom de Open Hof

Aanpak van de speelterreinen

Kampen is een groene gemeente met veel speelveldjes en speeltoestellen. Maar ook op straat en in het groen kunnen kinderen op steeds meer plaatsen buiten spelen. De speelterreinen in de Flevowijk worden in de herfst/winter van 2023 opnieuw ingericht. Hiervoor heeft iedereen mee kunnen denken en aan kunnen geven wat zij belangrijk vindt.

Samen vervolgstappen zetten

Er ligt dus een wijkvisie, het pilotproject ‘Groene en gezonde Flevowijk’ is van start en de speelterreinen in de wijk worden aangepakt. Dit kan niet zonder u. Dus wilt u meer informatie ontvangen over de ontwikkelingen in de Flevowijk? Of wilt u een uitnodiging ontvangen voor een vervolgbijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar flevowijk@kampen.nl.