Flevowijk

housing-forms iconSamen verbeteren we de Flevowijk

Goed nieuws voor de inwoners van de Flevowijk. De gemeente Kampen en deltaWonen zijn aan het werk om de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in de Flevowijk te verbeteren. Hoe? Door een wijkvisie waarin de gewenste stappen helder staan omschreven. Door op verschillende manieren de wijk groen en gezond te maken. En door het aanpakken van de speelterreinen. U kunt helpen!

De Flevowijk over 20 jaar

Samen met woningcorporatie deltaWonen heeft de gemeente Kampen een toekomstvisie voor de Flevowijk geschreven. Deze visie ligt momenteel voor aan de raad en wordt binnenkort vastgesteld.

De toekomstvisie kon niet zonder uw inbreng geschreven worden. Want u weet als geen ander wat er in de wijk verbeterd kan worden. Daarom zijn er wijkbijeenkomsten geweest en kon u via Swipocratie (een online peiling) uw mening geven.

In de visie zetten we de wensen op het gebied van de kwaliteit van de woningen en de leefbaarheid, gezondheid en veiligheid in de wijk op een rij. We kijken hoe we de aanwezige kwaliteit kunnen behouden en hoe we zaken die u als bewoner als slechter ervaart kunnen verbeteren. Kortom, in de wijkvisie omschrijven we hoe de Flevowijk er over 10 of 20 jaar uit moet zien.

Als de wijkvisie is vastgesteld, wordt er een uitvoeringsagenda gemaakt zodat wat is bedacht ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de Flevowijk? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Dat kan door een e-mail te sturen naar: flevowijk@kampen.nl.

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Pilotproject ‘Groene en gezonde Flevowijk’

In de Flevowijk is ook de pilot ‘Groene en gezonde Flevowijk’ van start gegaan. Met deze pilot willen we groene plekken zo inrichten dat u als inwoner wordt uitgenodigd om te bewegen, te ontspannen, te spelen en elkaar te ontmoeten. Want dat is de kracht van een groene buurt. Belangrijk hierbij is dat de plekken en inrichting aansluiten op uw behoefte als wijkbewoner en dat u meedenkt over de uitvoering van de inrichting.

Daarom zijn er verschillende wijkbijeenkomsten geweest en heeft u uiteindelijk 4 projecten gekozen die in 2023 uitgevoerd worden:

  1. Pluktuin/voedselbosje/stadslandbouw/spelen met water tussen de scholen Het Meerrijk en de Willem van Oranjeschool
  2. Vergroenen omgeving van de Open Hof
  3. Een groen blokje om: voor iedereen die de wijk wil ontdekken op een groene manier
  4. Speelaanleidingen; natuurlijk spelen bij de speeltuin Wortmanstraat

Deze vier worden nu uitgewerkt in een ontwerp en in een uitvoeringsagenda. Dat doen we samen met de wijkbewoners.

Praat mee over de speelterreinen

Er wordt ook gekeken wat er met de speelterreinen in de wijk moet gebeuren, zoals bij de Wortmanstraat (project Groene en Gezonde Flevowijk). Kampen is een groene gemeente met veel speelveldjes en speeltoestellen. Maar ook op straat en in het groen kunnen kinderen op steeds meer plaatsen buiten spelen. Wat vindt u er van om een aantal speelterreinen anders in te richten? Als een plek met groene, prettige plekken om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten? Voor alle leeftijden. En dus niet alleen speelplekken voor kinderen? Wilt u meer informatie hierover, kijk dan op www.kampen.nl/speelterreinen. Hier vindt u ook een video die laat zien hoe de buitenruimte ingericht kan worden.

Samen vervolgstappen zetten

Er ligt dus bijna een wijkvisie, het pilotproject ‘Groene en gezonde Flevowijk’ is van start en we gaan kijken wat er met de speelterreinen in de wijk moet gebeuren. Dit kan niet zonder u. Dus wilt u meer informatie ontvangen over de ontwikkelingen in de Flevowijk? Of wilt u een uitnodiging ontvangen voor een vervolgbijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar flevowijk@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen