Reevedelta – samen het mooiste gebied van Kampen ontwikkelen

De gemeente Kampen en Consortium De Dijken BV bouwen samen circa 3.600 woningen in Reevedelta; het gebied ten zuidwesten van Kampen. Hierover leest u alles op een speciale website over Reevedeltaexterne-link-icoon

West-Overijssel heeft een groot woningtekort. Ook inwoners van gemeente Kampen wachten langer op een geschikte woning dan ze lief is. Gelukkig heeft onze gemeente ruimte om nieuwe huizen te bouwen: in Reevedelta. Deze omgeving is al in ontwikkeling. 

De Ontwerp gebiedsvisie Reevedelta en het Omgevingseffect Rapport lagen ter inzage t/m 10 januari 2024. De bijbehorende documenten staan op de website van Reevedeltaexterne-link-icoon.

Entree naar Kampen

Het gebied Reevedelta ligt tussen het Reevediep, de Kamperstraatweg, de Europa-allee, de Willem-Hendrik Zwartallee en de spoorlijn. Binnen dit gebied vallen ook het Stationskwartier, Het Onderdijks en Sportpark De Maten. Het gebied is onlosmakelijk verbonden met de bypass; het Reevediep en de uiterwaarden. Wanneer u Kampen per trein of auto binnenrijdt, ziet u het gebied Reevedelta liggen. Het is daarmee één van de entrees naar Kampen. Het is een gebied waarmee we ons nog duidelijker kunnen profileren als gemeente aan het water. Met een netwerk van kleinschalige woongebieden voor alle leeftijden en inkomensgroepen. Het wordt een nieuw gebied dat Kampen nog aantrekkelijker en completer maakt. 

Gebiedscafé Reevedelta

In gebiedscafés gingen wij samen met inwoners in gesprek over de ontwikkeling van Reevedelta. Kijk het laatste gebiedscafé terug via Gebiedscafé Reevedelta – wegaanlive.nlexterne-link-icoon.  

Meer informatie

Kijk op de website over Reevedeltaexterne-link-icoon. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar info@reevedelta.nl.

Nieuwsbrief ontwikkeling Reevedelta

We versturen met enige regelmaat een digitale nieuwsbrief. Wilt u onze nieuwsbrieven automatisch ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@reevedelta.nl.