Organiseer een straatfeest

De zomer staat voor de deur. Hét moment om samen te komen en de zomer te vieren met een feestje in je eigen straat. Dit jaar heeft de gemeente Kampen iets speciaals in petto. Elke straat kan €100 aanvragen om een eigen feest te organiseren. Stel je voor: spelletjes voor de kinderen, heerlijke hapjes, muziek, en vooral verbondenheid en gezelligheid met de buren uit je straat.

Tot 1 juli 2024 is het mogelijk om voor jouw straat een bijdrage voor een straatfeest aan te vragen. Wees er snel bij, want we hebben ruimte voor slechts 100 aanvragen. 

Hoe vraag ik een bijdrage aan?

Verzamel tenminste 10 handtekeningen van 10 adressen uit de straat van jouw buren die graag meedoen en meld je voor 1 juli 2024 aan door een e-mailbericht te sturen aan wijkverbinders@kampen.nl. Vermeld daarbij ook de exacte locatie waar jullie het feest willen houden. 

Met elkaar

Samen met je buren bedenk je leuke activiteiten voor het feest en plan je een datum tussen 1 juni 2024 en 30 september 2024. De bijdrage van  €100 wordt overgemaakt op een door jullie aangegeven rekeningnummer. We vinden het leuk als je ons laat weten hoe het buurtfeest is geweest. Graag ontvangen wij dan voor 1 oktober 2024 een kort verslagje met wat foto’s van jullie gezellige samenzijn. Misschien zien jullie je straat daarna terug op Facebook of in De Brug. 

Voorwaarden voor deelname

 1. De bijdrage van €100 is geldig van 1 juni 2024 tot en met 30 september 2024.
 2. Voorzie de aanvraag van 10 handtekeningen van 10 adressen van buren die graag meedoen en voeg deze bij de aanvraag.
 3. Voorzie de aanvraag van een rekeningnummer en de tenaamstelling van het rekeningnummer waar de bijdrage op uitgekeerd mag worden.
 4. Kies samen een geschikte locatie in de straat uit om het feest te houden en doe een melding op Barbecue of straatfeest melden.
 5. Zorg er samen voor dat na het feest de plek schoon en netjes achtergelaten wordt.
 6. De bijdrage kan niet besteed worden aan alcoholische dranken en/of andere genotsmiddelen.
 7. Het feest mag plaatsvinden op:
  • zondag tot en met donderdag tussen 15.00 en 23.00 uur
  • vrijdag tussen 15.00 en 23.30 uur
  • zaterdag tussen 15.00 en 24.00 uur

Na 23.00 uur is muziek niet toegestaan. Tot die tijd mag het geluid bij de dichtstbijzijnde woning maximaal 70 dB(A) zijn.

 1. Er mogen alleen kleine voorwerpen geplaatst worden van minder dan 10 vierkante meter per voorwerp. Dit gaat dan bijvoorbeeld om een springkussen, partytent of barbecue. Het maximaal toegestane aantal voorwerpen hangt af van de beschikbare ruimte.
 2. Het feest mag geen belemmering zijn voor hulpdiensten. Brandkranen moet je vrijhouden.

Doe je mee met jouw straat?