youth-child iconKindregeling toeslagenaffaire

Bij de aanpak van de kinderopvangtoeslag is er in het verleden veel niet goed gegaan. Bij het herstel van de problemen gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren hebben er last van gehad. Voor hen is de Kindregeling gemaakt. De Kindregeling is een herstelregeling bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren.

Waaruit bestaat de regeling?

De regeling bestaat uit een geldbedrag en hulp. Het bedrag is afhankelijk is van de leeftijd van het kind of de jongere. Daarnaast wordt gewerkt aan een Rijksprogramma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt nog verder ingevuld. Je hoeft je niet aan te melden, je krijgt vanzelf een brief van de Belastingdienst.

Voor wie geldt de regeling?

Ben je kind van een erkend gedupeerde ouder van de toeslagenaffaire? Dan ontvang je een brief van de Belastingdienst met informatie over de Kindregeling en het geldbedrag dat je krijgt. Meer informatie is te vinden op www.kindregelingvoorjou.nl.

Waarvoor kun je terecht bij de gemeente?

Heb je behoefte om met iemand over je situatie te praten? Of heb je andere vragen? Dan kun je ook terecht bij de gemeente Kampen. We gaan graag met je in gesprek over wat je nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

  • vragen over onderwijs;
  • hulp bij werk;
  • geldproblemen;
  • extra zorg;
  • als je wilt praten over wat je is overkomen.

We werken bij de ondersteuning vanuit de gemeente samen met WijZ Welzijn. Het kan daarom zijn dat zij met je in gesprek gaan.

Hoe kun je je aanmelden bij de gemeente?

Als je een e-mail stuurt naar meedoen@kampen.nl, dan nemen we contact met je op. We kijken dan hoe we je het beste kunnen helpen. Dit kan in iedere situatie iets anders zijn. Zet in de e-mail je naam, je telefoonnummer en dat je onder de kindregeling valt, zodat we je snel kunnen bereiken.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen