Geveltuinen voor vergroening Geerstraat

07 mei 2024
nieuws

Op dinsdag 7 mei hebben bewoners en ondernemers uit de Geerstraat samen met wijkwethouder Bas Wonink geveltuinen aangelegd. Het doel is om onder andere met geveltuinen de Geerstraat samen te ontwikkelen tot een groene en gastvrije straat.

Bij een buurtbijeenkomst met ondernemers en bewoners uit de Geerstraat, kwam de wens naar voren om aan de slag te gaan met geveltuinen. Initiatiefnemers uit de Geerstraat zijn een geveltuincommissie gestart en zijn in samenwerking met de wijkverbinder aan de slag gegaan.

Geerstraat

De Geerstraat is onderdeel van de zogeheten ontwikkelingsstrategie voor het winkelgebied in de binnenstad die in 2021 door Kampen Partners is opgesteld en eind december 2021 door de gemeenteraad is vastgesteld. Met deze ontwikkelingsstrategie wordt de leegstand in de binnenstad aangepakt en wordt de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.

In deze ontwikkelingsstrategie is de Geerstraat beschreven als unieke en veelzijdige aanloopstraat waar voor vaste klanten en avontuurlijke toeristen altijd een verrassend aanbod te vinden is. De ambitie is om de Geerstraat met ondernemers en bewoners verder te vergroenen en het straatbeeld nog meer te versterken. 

aanleg geveltuinen Geerstraat Bas Wonink