housing-forms iconFlexwoningen

Iemand die een woning zoekt moet vaak lang wachten op een nieuwe woning. Daarom wil de gemeente Kampen samen met deltaWonen flexibele woningen bouwen. Kortweg noemen we dit flexwoningen. Dit zijn tijdelijke woningen. Ze staan 10 tot 15 jaar op een plek. Als het nodig is, kunnen ze daarna op een andere plek worden gezet. Deze woningen zijn geschikt voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen.  

De gemeente Kampen zoekt een goede plek voor de flexwoningen. De plek moet het liefst voldoen aan meerdere wensen. Bijvoorbeeld: 

  • Voorzieningen moeten niet te ver weg zijn. Denk aan winkels en scholen. 
  • De plek moet goed bereikbaar zijn. 
  • Er moet riolering, elektra en water zijn. 
  • De grond moet van de gemeente Kampen zijn. 

We bekeken 35 plekken. Hiervan is de Buitenbroeksweg de beste plek.     

Buitenbroeksweg  

Het college wil weten of de Buitenbroeksweg echt geschikt is voor 40 flexwoningen. Daarom besloot ze in mei 2023 om verder onderzoek te doen. Het onderzoek gaat over bijvoorbeeld: 

  • Welke planten en dieren er leven; 
  • Of de bodem geschikt is of gemaakt kan worden om woningen op te bouwen;  
  • Wat buurtbewoners ervan vinden.  

In mei organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst voor buurtbewoners. Zij konden daar vertellen wat ze vinden van flexwoningen in hun buurt. Met hun informatie heeft de gemeente daarna 3 mogelijkheden verder uitgewerkt: 

  1. 40 gestapelde flexwoningen;  
  1. 28 rug-aan-rugwoningen;  
  1. 28 rug-aan-rugwoningen en 2 woonwagenplekken. 

 Tijdens een bijeenkomst op 19 juli vertelden buurtbewoners wat zij van deze mogelijkheden vinden.

De onderzoeken zijn nog niet allemaal klaar. Zodra we alle informatie hebben, kijken wij hoe geschikt de Buitenbroeksweg echt is. Dit leggen wij dan voor aan het college. In oktober 2023 besluit het college of en hoe op die plek flexwoningen komen.   

Meer locaties 

De flexwoningen aan de Buitenbroeksweg zijn niet genoeg om iedereen aan een woning te helpen. Daarom kijkt de gemeente of er meer locaties geschikt zijn voor flexwoningen. Of dat er misschien meer locaties geschikt gemaakt kunnen worden. Zodra wij hierover meer weten, staat dat op deze webpagina. 

Flexwoning huren via deltaWonen

deltaWonen gaat de flexwoningen plaatsen. De woningen zijn tussen de 30 en 50 vierkante meters groot. Het zijn zelfstandige woningen, dus elke woning heeft een eigen keuken en badkamer met toilet. Ze zijn bedoeld voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen