trash iconDoe mee met gft

Voor de inzameling van gft bij flats en appartementen (hoogbouw) zijn gft-verzamelcontainers geplaatst. Door veel aanmeldingen hebben wij extra containers gekocht. Deze gft-containers worden in de loop van 2023 geplaatst. 

Plan aanwijzen locaties voor gft-verzamelcontainers ter inzage

De locaties voor de nieuwe gft-verzamelcontainers in Kampen en IJsselmuiden zijn vastgelegd in een ontwerp-besluit. Het plan ligt van 28 februari tot 28 maart 2023 ter inzage. U kunt dit ontwerp-besluit bekijken via www.officielebekendmakingen.nl. Ook kunt u het plan tijdens openingstijden inzien in het Stadhuis bij het Klant Contact Centrum.

Tegen het plan of een locatie van de gft-container kunt u een zienswijze indienen, zie hiervoor de officiële bekendmaking via www.officielebekendmakingen.nl

Overzicht nieuwe locaties gft-containers per wijk

Hieronder vindt u de wijkkaarten met de beoogde locaties van de nieuwe gft-verzamelcontainers per wijk.

  Binnenstad en Orkestlaan

  Deze gft-containers worden in april/mei 2023 geplaatst. Naar verwachting kunnen deze half mei worden gebruikt.

  Meedoen

  Meedoen met de inzameling van gft bij hoogbouw en in de binnenstad kan alleen als u zich hiervoor heeft aangemeld. De aanmeldingstermijn is voorbij. Misschien is er nog genoeg plek op een gft-verzamelcontainer bij u in de buurt. Dit kijken wij graag voor u na. Stuur daarom uw naam en adresgegevens naar  doemeemetgft@kampen.nl.

  Locaties gft-verzamelcontainers

  De gft-verzamelcontainers staan zoveel mogelijk naast de ondergrondse restafvalcontainers. Er is gekozen voor zo logisch mogelijke plekken. Bijvoorbeeld langs uitvalswegen en goede bereikbaarheid voor bewoners en vrachtwagens.

  Vragen

  Heeft u nog vragen? Kijk dan of uw vraag tussen de veelgestelde vragen op deze pagina staat. Heeft u een andere vraag? Of komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14038 (optie 3).

  Veelgestelde vragen over gft

  Kan ik mij nog aanmelden om mee te doen?

  De aanmeldingstermijn is voorbij. Misschien is er nog genoeg plek op een gft-verzamelcontainer bij u in de buurt. Dit kijken wij graag voor u na. Stuur uw naam en adresgegevens naar doemeemetgft@kampen.nl.

  Wanneer kan ik de gft-verzamelcontainer gebruiken?

  Staan de gft-container er? En heeft u zich aangemeld voor de inzameling van gft?  Dan krijgt u van ons een brief waarin staat vanaf wanneer u welke container kunt gebruiken. 

  Wanneer staat de gft-verzamelcontainer er?

  De gft-containers zijn allemaal geplaatst, behalve in de binnenstad en in de Orkestlaan. Deze containers worden geplaatst in de loop van 2023.

  Hoe kom ik aan het gft-bakje en -zakje?

  U kunt het bakje en zakje afhalen op de werf: Tasveld 19, 8271 RW in IJsselmuiden. Afhaaltijden: van dinsdag tot en met donderdag tussen 8.30 en 12.00 uur

  Wat is het voordeel van het scheiden van gft?

  Door gft te scheiden heeft u minder restafval. Goed voor het milieu én uw portemonnee. Door minder vaak te storten in de ondergrondse restafvalcontainer bent u goedkoper uit. Het aanbieden van gft is namelijk gratis.

  Kan ik mijn gft- minicontainer nu weg doen?

  Nee, de gft-verzamelcontainers zijn bedoeld voor bewoners die nu geen gft kunnen inzamelen.

  Contact met de gemeente

  U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

  Telefoon 14 038
  WhatsApp 06-57008800
  E-mail info@kampen.nl
  Adres Burgemeester Berghuisplein 1
  8261 DD  Kampen
  Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

  Openingstijden Stadhuis

  Maandag 8.30 - 17.00 uur
  Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
  Woensdag 8.30 - 17.00 uur
  Donderdag 8.30 - 17.00 uur
  Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

  In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

  Reacties

  Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

  Reactieformulier