destination-plan iconBodemonderzoek aanvragen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Of heeft u een bedrijf en gebruikt u bouwstoffen? Dan moet u misschien een bodemonderzoek laten uitvoeren. Dit vraagt u aan via Omgevingsloket online.

Beschrijving

Als u gaat bouwen of verbouwen kunt u te maken krijgen met bodemonderzoek. Bijvoorbeeld bij een bestemmingsplanwijziging, een aanvraag omgevingsvergunning activiteit bouwen of milieu of bij het vermoeden dat de bodem verontreinigd is.

Aanvragen

De eigenaar van het perceel moet voor een bodemonderzoek een gespecialiseerd bureau inhuren. Ook betaalt de eigenaar hiervan de kosten. Het bureau onderzoekt de gebruiksmogelijkheden van de bodem op locatie. Op basis van het onderzoek beoordeelt de gemeente of u op de grond mag bouwen. Is er verontreiniging aangetoond dan bepaalt de gemeente of dit belemmeringen oplevert voor uw plan. Soms moet er een nader onderzoek worden uitgevoerd om te bepalen of er sprake is van ernstige of niet-ernstige bodemverontreiniging. Dit bepaalt of er gesaneerd moet worden en wanneer.

Contact

De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de aanpak van ernstige bodemverontreinigingen in de gemeente Kampen. Meer informatie over het saneren van de bodem vindt u op www.overijssel.nl.

Bij de gemeente kunt u bodeminformatie opvragen via telefoonnummer 14 038.

Wet en regelgeving

Formulieren

Meer informatie

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen