permits iconBetalingsregeling voor gemeentebelastingen

Kunt u de gemeentebelasting niet op tijd betalen? Vraag een betalingsregeling aan bij de gemeente.

Beschrijving

Als u de gemeentebelasting niet op tijd kunt betalen, kan de gemeente een regeling met u treffen. U kunt bijvoorbeeld vragen of u de belasting in termijnen mag betalen. Of dat u de belasting later mag betalen (uitstel van betaling).

Aanvragen

Zorgt u zelf voor de betaling vul dan het betalingskenmerk in. Het betalingskenmerk staat onderaan de aanslag. Betaling van de belasting kan alleen op bankrekeningnummer NL15BNGH0285136143 van de gemeente Kampen.

Betaalt u in termijnen, dan is een betalingsregeling niet mogelijk. Is het beslist niet mogelijk uw belasting op tijd te betalen? Neem dan contact op met de afdeling Administratie en ondersteuning.

Betaalt u de belasting niet voor de uiterste vervaldatum? En heeft u geen uitstel van betaling gekregen? Wij sturen dan uiterlijk twee weken na de vervaldatum een aanmaning. Deze aanmaning brengt kosten met zich mee. De kosten zijn wettelijk vastgesteld op € 8 voor een vordering tot € 454. Bij een vordering van € 454 of meer zijn de kosten € 18. De kosten van de aanmaning moeten door u worden betaald.

Als u ook na een aanmaning niet volledig betaalt, dan ontvangt u een dwangbevel. Onbetaalde aanmaningskosten leiden ook tot een dwangbevel. De kosten van een dwangbevel zijn, net als de aanmaningskosten, voor uw rekening. Bij een vordering tot € 45 kost een dwangbevel € 46. Bij een vordering boven dit bedrag komt er voor elke € 45 nog eens € 4 bij.

Voorwaarden

U kunt de belasting gespreid betalen in acht termijnen. Gespreid betalen is alleen mogelijk voor aanslagen hoger dan € 50 en lager dan € 2.500. U moet de gemeente dan machtigen het bedrag automatisch te innen. Meer informatie vindt u bij 'Automatische incasso gemeentelijke belastingen'. Maakt u geen gebruik van automatische incasso? Dan moet de belasting binnen twee maanden zijn betaald.

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen