Vrijwilligersprijs bokaal individueel

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2023?

05 september 2023
nieuws

Dit jaar wordt voor de 31e keer de vrijwilligersprijs in de gemeente Kampen uitgereikt. De prijs is opgedeeld in 2 categorieën: een prijs voor de vrijwilliger van het jaar en een prijs voor de vrijwilligersgroep van het jaar. Nomineren kan tot en met 27 september. Eind november maken we de 3 genomineerden per categorie bekend.

Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand! En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Evenementen, festiviteiten en het verenigingswerk bloeien volop en veel inwoners hebben zich op verschillende manieren belangeloos ingezet om iets te kunnen betekenen voor een ander. Het gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. 

Wethouder Jan Peter van der Sluis:  

“Zonder vrijwilligers, geen bloeiend verenigingsleven, geen evenementen, geen extra handen in bijvoorbeeld de zorg. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en daar staan we jaarlijks via de Vrijwilligersprijs nog eens extra bij stil. Het is een welverdiende waardering voor al het werk dat zij belangeloos voor de samenleving doen. Wat mij betreft zijn degenen die zich in hun eigen tijd vol energie voor een ander en voor de samenleving inzetten het meer dan waard om in het zonnetje gezet te worden. Ik kijk dan ook uit naar de nominaties!” 

Nominatie insturen 

De prijs is opgedeeld in 2 categorieën: 1 voor een persoon en 1 voor een groep. Nomineren kan tot en met 27 september 2023. 

Vul het nominatieformulier in 

Criteria Vrijwilligersprijs 2023 

Geef duidelijk aan waarom de genomineerde persoon of groep voor de prijs in aanmerking moet komen. Overtuig de jury door een goede beschrijving van de klussen die iemand doet, de brede inzet van iemand en/of de onmisbare rol van die vrijwilliger(s). 

  • De genomineerde is woonachtig en actief in de gemeente Kampen. 

  • Vernieuwende, verbindende en toekomstgerichte activiteiten worden gewaardeerd. 

  • Het vrijwilligerswerk bevordert de saamhorigheid en brengt mensen met elkaar in contact. Daarnaast dienen de activiteiten het maatschappelijk belang en dragen zo bij aan de versterking van de sociale basis. Die zorgt ervoor dat mensen kunnen meedoen en brengt mensen bij elkaar. De sociale basis bestaat uit alle inwoners, organisaties en netwerken die zich inzetten voor een veilige, gezonde en fijne plek om met elkaar samen te leven.  

  • Het weegt mee als een genomineerde vrijwilligerswerk doet bij 1 of meer organisatie(s). 

Van de genomineerden worden foto’s gemaakt. Deze foto’s kunnen gebruikt worden op social media en in communicatiemiddelen van de gemeente Kampen.  

Uitreiking prijzen 

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de nationale Dag van de Vrijwilliger op donderdag 7 december 2023. De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een geldprijs van € 300 voor de groep en € 200 voor de individuele vrijwilliger.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen