Bokaal Kamper Vrijwilligersprijs

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2022?

12 september 2022
nieuws

Dit jaar wordt voor de 30e keer de Vrijwilligersprijs in de gemeente Kampen uitgereikt. Het gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. De prijs is opgedeeld in 2 categorieën: een prijs voor de vrijwilliger van het jaar en een prijs voor de vrijwilligersgroep van het jaar. Nomineren kan tot en met 14 oktober.

Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand! En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Na de corona kwamen de evenementen, festiviteiten en het verenigingswerk weer volop tot bloei en hebben veel inwoners zich weer op verschillende manieren belangeloos ingezet om iets te kunnen betekenen voor een ander.

Jan Peter van der Sluis: “Er zijn ontzettend veel vrijwilligers actief in onze gemeente! Het is geweldig wat zij alleen of samen met anderen allemaal doen, in eigen tijd, met veel enthousiasme en inzet. We kunnen niet zonder vrijwilligers en als gemeentebestuur willen we graag wederom onze waardering daarvoor uitspreken”.

Nominatie insturen

De prijs is opgedeeld in 2 categorieën: 1 voor een persoon en 1 voor een groep. Nomineren kan tot en met 14 oktober 2022 via onderstaand formulier of via een nominatieformulier bij de receptie van het stadhuis. In november maken we de 3 genomineerden per categorie bekend.

Nominatie insturen

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de nationale Dag van de Vrijwilliger op woensdag 7 december 2022. De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een geldprijs van €300 voor de groep en €200 voor de individuele vrijwilliger.

Criteria Vrijwilligersprijs 2022

  • Geef duidelijk aan waarom de genomineerde persoon of groep voor de prijs in aanmerking moet komen. Overtuig de jury door een goede beschrijving van de klussen die iemand doet, de brede inzet van iemand en/of de onmisbare rol van die vrijwilliger(s).
  • De genomineerde is woonachtig en actief in de gemeente Kampen.
  • Creativiteit, vindingrijkheid en originaliteit worden beloond. Nieuwe of vernieuwende activiteiten zoals burgerinitiatieven en wijkactiviteiten worden gewaardeerd.
  • Het vrijwilligerswerk bevordert de saamhorigheid en brengt mensen met elkaar in contact. Daarnaast dienen de activiteiten het maatschappelijk belang en dragen zo bij aan de versterking van de sociale basis.
  • Het weegt mee als een genomineerde al langere tijd vrijwilligerswerk doet bij 1 of meer organisatie(s).
  • De genomineerde moet de intentie hebben het vrijwilligerswerk te blijven doen.

Contact met de gemeente

U kunt online een afspraak maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier